Ostali sportovi

Prlainović o petom mestu Srbije: Ovo nikome nije menjalo karijeru, ali...

Autor Milutin Vujičić

"Lepše zvuči peto nego šesto mesto", dodao je Prlainović.

Izvor: MN Press

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva u Budimpešti - Milutina Vujičića/

U duelu oimpijskog i svetskog prvaka - odlučivalo se o osvajaču petog mesta na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, što je posebno neuobičajeno za vaterpolo u kom favoriti retko kiksaju.

Srbija je još jednom pokazala klasu protiv Italijana (8:7) i potvrdila da je meč četvrtfinala, protiv Španije koja nas je pobedila na peterce, bio samo loš dan naše reprezentacije. Tako smo sa dve pobede završili turnir sa kog sigurno nosimo i pozitivne stvari.


"Peto mesto sa jednim nerešenim...", kazao je Prlainović i posle kiselog osmeha dodao:

"Nije loše, ali takav je sistem. Moguće je da se to desi... Ipak je to sport".

"Završili smo turnir sa dve pobede i pobedili Grčku i Italiju u jednom duelu gde su obe ekipe bile iscrpljene. Skupili smo snage i odbranom došli do 8:7 i lepše zvuči peto mesto nego šesto", poručio je jedan od naših najboljih vaterpolista koji je dodao da do glavnog cilja, Olimpijskih igara u Tokiju, ima još mnogo da se uči i radi.

"Ova utakmica ne menja svet, niti ikome karijeru, ali želeli smo da dobijemo. Bio je to dobar okršaj sa Italijanima, videli smo gde su...", naveo je Andrija i dodao da su "krili i karte" za OI.

Kazao je da ima vremena za skautiranje rivala, ali da je "crvena furija" i dalje u glavama naših igrača.

"Španija i dalje boli, gledali smo ponovo tu utakmicu, i smatram da ne bi bilo nezasluženo da smo dobili. Ima dosta da se radi do leta, i radićemo sigurno", poručio je Prlainović.