Ostali sportovi

Prva žena u Superbolu: Gej trener koja je puno propatila

Izvor mondo.rs

Evo po čemu će se još pamtiti 54. Superbol.

Kanzas Čifsi su osvojili titulu posle 50 godina i to nakon preokreta protiv San Francisko Fortinajnersa (31:20). Amerika se još jednom oprostila od legendarnog košarkaša Kobija Brajanta. Šakira i Džej Lo imale su nezaboravan nastup na poluvremenu 54. Superbola.

Međutim…


Još jedna osoba obeležila je ovogodišnji Superbol. U pitanju je Keiti Souers (33), prva žena trener u velikom finalu NFL-a. Ova dama je zbog svoje homoseksualne orjentacije često imala problema tokom karijere.

"Kad sam završavala fakultet, rekli su mi da 'zbog mog stila života' ne žele da budem blizu ekipe. To me samo dodatno motiviralo i bez toga ne bih bila ovde gde sam danas", ponosno ističe Keit, pomoćni trener novog vicešampiona.

"Bez obzira šta radite u životu, jedna je od najbitnijih stvari je da budete iskreni prema sebi. Puno je osoba u ovome sportu, ali i u drugim poslovima gej, samo što se ne osećaju prijatno da javno do kažu".


Souers je u mladosti igra američki fudbala, a pokrivala je pozicije 'kvoterbeka' i 'defenziv beka'. Sa američkom reprezentacijom bila je prvak sveta 2013.

Pohavle je dobila i od prvog kvoterbeka San Franciska Džimija Grapola.

"Ona je odlična. Poseban je odnos nje i igrača. Jaka je, sjajna u poslu, zabavno je sarađivati s njom", rekao je Grapola.



Tagovi