Ostali sportovi

Saudijci nude Habibu OGROMNE pare da za tuče sa Flojdom i Konorom!

Izvor mondo.rs

Nurmagomedov bi mogao BAŠ da zaradi ako bi prihvatio ove ponude

UFC šampion lake kategorije Habib Nurgmagomedov ima ponudu od 100 miliona dolara da se u Saudijskoj Arabiji bori protiv Konora Mekgregora, ali i Flojda Mejvedera!

Naravno, ako je verovati njegovom menadžeru, Aliju Abdelazizu.

Možda će vas zanimati

Sam Habib se trenutno sprema da odbrani titulu protiv Tonija Fergusona u aprilu. Ako pobedi u tom meču, onda bi Rusa čekala ova unosna ponuda.

Nurmagomedov je u oktobru 2018. pobedio Mekgregora, koji se u oktagon vratio tek januara ove godine, kada je za 40 sekundi pobedio Donalda Seronea.

Predsednik UFC-a Dejna Vajt ranije je predložio da se Konor sastane sa pobednikom meča Habib-Ferguson, ali kamp ruskog borca ne vidi stvari tako, već misli da bi Mekgregor trebalo prvo da sakupi nekoliko dobrih pobeda pre nego što dobije još jednu šansu.

"Ne može da dobije borbu za titulu pošto je pobedio tipa od 36 godina koji dolazi iz poraza", rekao je Abdelaziz.

"Ako hoće borbu za titulu, mora da, kao Habib, počne da se bori sa momcima kao što su Džastin Geidži, Islam Mahačev. Protiv mladih momaka u usponu, koji dolaze iz pobeda. On je nokautirao momka koga je nokautirao, a tako neće dobiti šansu za titulu", objasnio je menadžer.

Sa druge strane, jedan od najboljih boksera svih vremena Flojd Mejveder nekoliko puta je nagoveštavao da može da se vrati iz penzije zbog borbe koja donosi pare, baš kao što je bilo protiv Konora 2017. godine.

"Kao što je rekao Habibov otac, morate da imate dobre pobede, a borba mora da ima i finansijskog smisla. Znam neke ljude u Saudijskoj Arabiji. Imao sam sastanak sa njima i ni su spremni da plate 100 miliona dolara Habibu da se bori protiv Konora u Saudijskoj Arabiji. Hoće da Habibu plate i 100 miliona dolara da se bori sa Flojdom tamo", rekao je Abdelaziz.

Odavno znamo da Flojd "nije gadljiv" na pare, ali stvarno je teško zamisliti da neko ko ozbiljno pristupa svom zanatu, kao što je Habib, uopšte i razmotri ideju da se isproba u boksu.

Sa druge strane, vrlo je lako zamisliti da UFC organizuje borbu u Saudijskoj Arabiji.

Vajt i ostali mogu da vide koliko novca je zarađeno u bokserskom obračunu Entonija Džošue i Endija Ruiza u borbi za šampionsku titulu. Saudijska Arabija se otvara prema svetu i pokušava da preokrene imidž koji ima u svetu, pa je tako tamo održano i WWE veče.