Ostali sportovi

MONDO PONOVO oborio svetski rekord u skoku s motkom!

Izvor mondo.rs

Arman Duplantis je nedelju dana nakon postavljanja rekorda nadmašio svoj skok.

Atletska istorija se ponovo piše, a pero je u rukama Armana Duplantisa, mladog Šveđanina rođenog u Americi. Momak kog već godinama prati nadimak MONDO je nadmašio svoj rezultat od prošle nedelje i ponovo postavio svetski rekord!

Momak koji je rođen u braku bivših sportista, oca Grega koji je bio skakač s motkom i majke Helene koja se bavila rukometom, pravo je iznenađenje u atletskom svetu. On ima tek 20 godina.

Možda će vas zanimati

Na Gran priju u škotskom Glazgovu, mladi Duplantis je lestvicu digao za samo jedan centimetar i svetski rekord u zatvorenom sa 6.17 podigao na 6.18. Činilo se da mu ova visina nije nikakav problem, pošto je iz prvog pokušaja preskočio lestvicu, što mu je donelo 23 hiljade funti.

''Jedva čekam sezonu na otvorenom. Uzbuđen sam zbog nje. Olimpijske igre su san svakog sportiste i događaj na kom ja želim da se predstavim u najboljem svetlu'', rekao je mladi takmičar.

POGLEDAJTE KAKO JE TO IZGLEDALO!

Iako je rođen u americi, Arman je odlučio da nastupa za zemlju iz koje je njegova majka, Švedsku. Tokom cele karijere ga trenira otac, čije je najbolje rezultate u skoku s motkom nadmašio za skoro 40 centimetara.

Duplantis je do sada u karijeri osvojio jedno zlato na Evropskom prvenstvu, kao i srebro sa svetske atletske smotre, a očekuje se da ovog leta u Tokiju bude izraziti favorit za osvajanje zlatnog odličja. Koliko će lestvica moći da ide u vis, tek treba da saznamo!

MONDO, čestitke iz redakcije!