Ostali sportovi

A šta sad? Šoštar dobio REŠENJE da je u pravu, VK Partizan na raskrsnici

Autor Predrag Vujić Izvor mondo.rs

Legenda Vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar za MONDO rekao da je dobio Rešenje Gradskog sekretarijata za sport koji mu daje za pravo da nastavi legitimnu i legalnu borbu za klub.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Predsednik Upravnog odbora VK Partizan Aleksandar Šoštar najavio je i obećao borbu protiv "pučista" u klubu i za sada mu ta pravna bitka ide na ruku.

Nakon što su početkom decembra smenjeni na burnoj sednici Skupštine VK Partizan, predsednik Upravnog odbora Aleksandar Šoštar i predsednik Skupštine crno-belih Zoran Avramović podneli su zahtev gradskoj inspekciji i nadležnom Ministarstvu omladine i sporta da ispitaju ceo slučaj.

Šoštar je poslednjih dana prošle godine za MONDO izjavio da je gradska inspekcija proglasila sednicu Skupštine VK Partizan od 2. decembra neregularnom, iz čega ishodi da su sve njene odluke nevažeće, kao i one koje su donesene naknadno.

A danas je Šoštar dobio još jedan važan dokument koji mu ide u prilog - Rešenje Gradskog sekretarijata za sport kojim je potvrđen Zapisnik sa sednice Skupštine VK Partizan do trenutka kada je sednica prekinuta. Nakon što su Šoštar i Avramolvić napustili sednicu, "pučisti" su je nastavili i doneli odluke o smenjivanju Šoštara i Avramovića.

Pročitajte sve o toj sednici VK Partizan i onome što se dešavalo u danima posle nje.

U međuvremenu, "nova uprava" kluba je nastavila da radi, a dovedena su i nova lica. Za sportskog direktora imenovan je legendarni golman Denis Šefik, a jedan od članova nove uprave je rekorder po broju nastupa u FK Partizan Saša Ilić.

Mešutim, posle današnjeg Rešenja Gradskog sekretarijata za sport sve odluke donete posle prekinute sednice Skupštine VK Partizan nisu važeće.

"Treba da procenimo, najpre, kolika šteta je načinjena od tog dana. Mada, šteta koja je već učinjena je ogromna, mnogi igrači su otišli, klub je pred ispadanjem iz Prve rtegionalne lige...", rekao nam je Šoštar, koji još nije iskristalisao naredne poteze.

Nova uprava je zakazala "redovnu sednicu Skupštine" za sredu, 26. februar.

Novi burni dani u sedmostrukom prvaku Evrope su pred nama. A pre svega je u bazenu borba za opstanak u regionalnoj ligi.

PROČITAJTE - VK Partizan: Imamo papire, bazen je naš!