Ostali sportovi

8 godina je vrebala šansu: Bobana je OPET šampionka Evrope!

Izvor mondo.rs

Meraker 2010. Vjermuaeki 2012. Vroclav 2020.

Izvor: MN Press

Het-trik Bobane Veličković, u međuvremenu i Momčilović, na evropskim prvenstvima u streljaštvu.

Posle Merakera 2010. i Vjermuaekija 2012. godine, naša olimpijka treći put u karijeri postala je prvakinja Evrope i maestralnim rezultatom iz pištolja na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Vroclavu 2020. vratila još jedno zlato u Srbiju.

Izvor: MN Press

Bobana je učestvovala na Igrama u Londonu 2012. i Riju 2016, ali bez prilike da osvoji medalju. Nadamo se da će već u Tokiju 2020. biti drugačije.

Srpkinja je u finalu "upucala" 236,4 krugova, skoro četiri kruga više od najbliže konkurentkinje Hajdi Dithelm Gerber iz Švajcarske, mada početak nije tako nagoveštavao...

"Bobana je u finalu nešto lošije počela, posle prvih pet serija bila na poslednjoj, osmoj poziciji, ali onda je 'eskplodirala' i već na na polovini finala izbila na čelnu poziciju, koju nije ispuštala do kraja", navedeno je na Facebook profilu Streljaškog saveza Srbije.

"Nisam mogla da poželim bolji način da završim prvi deo karijere. U Vroclav sam došla sa ambicijom da uđem u finale, jer sam vredela za taj uspeh, a kad se stigne do finala ni medalja nije daleko. Ovaj put sam u finalu uradila sve kako treba i okitila se titulom", navela je Momčilović Veličković.

Treće mesto na postolju pripalo je Ani Korokaki, Grkinji sa 213,6 krugova na kraju.

Izvor: MN Press

Obe srpske ekipe pištoljem su izborile plasman u drugi krug kvalifikacija, koji je, kao i mečevi za medalje, na programu u nedelju. Seniorke su bile trećeplasirane, a seniori četvrtoplasirani na osnovu rezultata u današnjim pojedinačnim kvalifikacijama. Miks parovi Srbije su u prvoj fazi kvalifikacija postigli identičan rezultat – 624,2 kruga. Ekipa Srbija 1 (Andrea Arsović/Lazar Kovačević) je zbog bolje poslednje serije osvojila 20. mesto, a druga ekipa Srbije (Sanja Vukašinović/Milutin Stefanović) zauzela je 21. mesto.

Strelkinja iz Bora nije "najavila" povratak na pobedničko postolje punih osam od zlata osvojenog u Finskoj, jer je u kvalifikacijama imala tek šesti rezultat sa 575 krugova.

Kada su se najbolje vratile na strelište kasnije u petak, 29-godišnjakinja je nastavila sa nesigurnim hicima, a onda ušla u seriju u kojoj je "skidala" jednu po jednu rivalku i na kraju završila kao ubedljivo prva.


U konkurenciji 64 takmičarke, Zorana Arunović je zauzela 18. mesto sa 571 krugom, a Jasmina Milovanović stigla do 33. rezultata sa 566 krugova. Njih dve završile su učešće u kvalifikacijama.

U poslednjem finalu prvog dana seniorskog Evropskog prvenstva u gradu na istoku Poljske, Damir Mikec osvojio je šestu poziciju vazdušnim pištoljem.

Ostala dvojica naših predstavnika u muškoj konkurenciji završila su takmičenje u kvalifikacijama, Dimitrije Grgić je zauzeo 12, a Duško Petrov 50. poziciju u konkurenciji 83 strelca.

Tagovi