Ostali sportovi

Novi problem u Formuli 1 – Ferari i Alfa Tauri ne mogu u Bahrein!

Izvor mondo.ba

Sve je izvesnije da će početak sezone biti odložen.

Nova sezona u Formuli 1 trebalo bi da počne 15. marta, ali širenje koronavirusa iz dana u dan donosi nove probleme.

Dok se čeka informacija da li će se voziti prva trka, 15. marta u Australiji, loše vesti stižu iz Bahreina, gde bi sedam dana kasnije trebalo da se vozi druga trka sezone.

Naime, vlasti Bahreina zbog širenja koronavirusa zabranile su ulazak svim stranim državljanima koji su u prethodnih 14 dana pre dolaska u ovu zemlju boravili u Italiji, Iraku, Kini, Hong Kongu, Iranu, Tajlandu, Singapuru, Maleziji i Južnoj Koreji.

Ovo je veliki problem za timove Formule 1 iz Italije, Ferari i Alfa Tauri, ali i timove koji se snabdevaju motorima Ferarija – Alfa Romeo i Has i praktično će biti nemoguće da učestvuju na trci u Bahreinu.

Takmičarski vikend u Bahreinu počinje 20. marta, ukoliko uzmemo činjenicu da vozači i članovi timova moraju da budu tamo najmanje dva dana ranije, što znači da bi svi ovi timovi morali do sutra da napuste Italiju, kao i da se istovremeno pripreme za dve trke - u Australiji i Bahreinu - jer u međuvremenu ne mogu da se vrate u svoje baze.

Ovaj problem mogao bi da dovede do definitivnog odlaganja početka sezone, o kojem se već duže vreme priča, jer bi nemogućnost učešća nekih ekipa dovelo u pitanje regularnost samog takmičenja.

Podsetimo, prethodno je trka za Veliku nagradu Kine, koja je bila planirana za 19. april, otkazana zbog koronavirusa, dok su ogranizatori trke u Vijetnamu pre nekoliko dana saopštili da će se ona voziti 5. aprila, kako je i planirano.