KRIZA

Trener vaterpolista Partizana: Treniramo bez gola, bez sprava...

Izvor Sportski žurnal

" I dan kasnije se miris osećao, igrači su kašljali u bazenu", naveo je trener Marko Bašić.

Izvor: MN Press

Proširenje Regionalne A1 lige donelo je Partizanu još jednu nadu da će opstati u eliti.

Crno-beli su poraženi u Budvi od Primorca, i to dan kasnije nego što je meč bio zakazan zbog sukoba navijača i policije, pa će tako za opstanak ipak igrati doigravanje. Rival će im biti trećeplasirani tim iz A2 lige, a trener Marko Bašić ističe da neće biti lako njegovim igračima.

Poznato je da je finansijska situacija u klubu katastrofalna, a na to se nastavila i borba za prevlast u klubu između dve struje.

"Neće nam biti lako protiv Primorja, jer ne znam ni gde ćemo da radimo ni gde ćemo da igramo. Ko garantuje da će Banjica biti spremna za dve nedelje. Stalno govorim važno je da se klub stabilizuje. Ako ispadnemo, a postanemo stabilni - vratićemo se. Ali, ako ostanemo, a ovakva situacija bude... Bolje da ne mislim", kazao je Marko Bašić.

Prvi meč protiv Primorja igra se 14. marta na Kantridi, dok je sedam dana kasnije revanš u Beogradu, ali se i dalje priča o meču u Budvi...

"Žao mi je igrača, dali su i više nego što su mogli. Šta sada da objašnjavam razloge kada se sve zna. Momci su hteli sve, dali su sve, ali jednostavnost su ostali bez snage. Ovakav rad kakav mi imamo morao je da ima ovakav rasplet. Kad treniraš bez gola, bez sprava, na pola bazena, kada zavisiš od drugih. Ne mžemo da radimo kako hoćemo", kazao je Bašić i dodao:

"Kolege se šale sa mnom da sam jedini trener koji na svom bazenu ne može nikad ni trening da održi".

Marko Bašić osvrnuo se i na incidente na bazenu u Budvi kada je došlo do sukoba navijača Partizana i policije, posle čeka je privedeno 25 lica.

"Policija je bacila suzavac, možda i dva. Ne znam da li je to bilo potrebno. Pre toga lepa atmosfera. Kada se suzavac osetio, nastao je takav stampedo... I dan kasnije se miris osećao, igrači su kašljali u bazenu. Žao mi je zbog svega. Moji momci su baš bili razočarani zbog odlaganja, hteli su da igraju. Ipak se oseti kada se meč odloži. Trebalo je da pobedimo, ali po ko zna koji put nedostatak snage učinio je svoje", naveo je trener Partizana u izjavi za "Sportski žurnal".