Ostali sportovi

OTKAZAN početak sezone u Formuli 1: Tri tima su bila protiv

Autor Milutin Vujičić

I to u poslednji čas...

Odolevali su i odolevali u Formuli 1, a na kraju doneli jedinu razumnu odluku - zvanično je otkazana Velika trka Australije zbog opasnosti od širenja korona virusa!

FIA je čekala poslednji momenat i otkazala je trku u Australiji samo dva sata pre prvog zvaničnog treninga, a pomogli su pritisak koji je izvršio Meklaren, koji je objavio da se neće takmičiti jer je jedan njihov član tima zaražen, dok se usprotivio i aktuelni šampion Luis Hamilton.

Početak sezone u Formuli 1 će tako kasniti, a zanimljivo je da su samo tri tima bila spremna da se takmiče prvog vikenda: Red Bul, Alfa Tauri i Rejsing Point.

Svi ostali timovi u Formuli 1 zalagali su se za odlaganje starta šampionata, što je FIA na kraju i potvrdila, a za sada nema informacija koliko bi ova pauza mogla da potraje i kada bi uopšte mogla da počne takmičarska sezona.

S obzirom na to da je u Australiji trenutno oko 160 zaraženih korona virusom, nije jasno ni zbog čega je postojala diskusija o održavanju trke koja znači ogroman broj izloženih...

Nezvanično, mogla bi već narednog vikenda u Bahreinu, ali bez publike.