Ostali sportovi

Petak 13: Sport ne pamti crnji dan, a najteža odluka tek sledi!

Autor Nikola Janković Izvor mondo.rs

Završeno je obraćanjem Japanskog ministra organizacije Igara koji je potvrdio da postoji mogućnost da najvažnije takmičenje u sportu bude pomereno za kraj 2020. godine, dok se "gala" otvaranje zakazano za 24. jul neprijatno primaklo.

Izvor: Screenshot

Pandemija koronavirusa zbrisala je gotovo sva važna takmičenja sa lica planete u samo 24 časa koja će ostati upamćena u istoriji sporta.

To što će pod "datum" stajati petak, 13. samo doprinosi utisku da se radi o verovatno najcrnjem danu za sport od završetka II svetskog rata.

Serija vesti o prekidu nadmetanja počela je odlukom komesara NBA lige Adama Silvera da suspenduje utakmice u periodu od najmanje 30 dana, dok su sa latinske strane poslati signali o privremenom gašenju Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikane.

Izvor: Screenshot

Kada je svanulo u Evropi, Premijer liga odlučila je da popusti pred ozbiljnošću situacijei stopira takmičenje najmanje do 3. aprila, prekinuta je i kultna Liga nacija u ragbiju, pomerani su i otkazivani turniri u golfu, Londonski maraton, sve dok nije stigla vest o tome da Formula 1 neće "kasniti" jednu već pet trka i pre prvog zelenog svetla u šampionatu.

Ekipni sportovi zaustavljeni su mahom pred dugo čekane olimpijske kvalifikacije, poput onih u boksu i rukometu, UEFA je zaustavila i Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali i najavila dramatičnu telefonsku sednicu sa svim članicama u utorak u 13, Franvuzi i Nemci su zaustavili najviša dva ranga takmičenja u fudbalu, kao i Holanđani, Portugalci, Španci...

Negde u međuvremenu, premijerka Ana Brnabić saopštila je javnosti odluku Vlade Srbije o zatvaranju "kapija" na stadionima Superlige do daljeg, koja će ove subote biti jedna od retkih na tv-u, doduše bez adekvatnog tona.

Upravo zato, naš mladi kolega Nebojša Marković prisetio se silnih video igrica uz koje je odrasto. Ili bolje reći, nije.

Otkazan je i Điro, ponos zemlje koju je smrtonosni virus najdrastičnije pogodio.

Kada će se ovo završiti i dokle će biti prostora za odlaganje odluke o sudbini Olimpijskih igara u Tokiju, udarne su teme na naslovnim stranicama vodećih listova širom Evrope, čija su se uredništva na različitim jezicima, ali jednakom zabrinutošću, složila u oceni da je sport stao!

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Završeno je obraćanjem japanske ministarke Olimpijskih igara, Seiko Hašimoto, koja je nevoljno potvrdila da postoji mogućnost da najvažnije takmičenje u sportu bude pomereno za kraj 2020. godine, dok se "gala" otvaranje zakazano za 24. jul neprijatno primaklo.

Istog dana u istom gradu, naciji se obratila guvernerka Tokija i poručila da će sve biti spremno baš za 132 dana.

Šta je od toga realnije?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Sporte, srećno i vrati se što pre!

Tagovi