Ostali sportovi

Najvažnija promena u NFL: Marihuana je dozvoljena!

Autor Milutin Vujičić

Više neće biti suspenzija zbog ove "lake" droge.

NFL se ozbiljno menja!

U danu kada je rukovodstvo lige izglasalo promene koje se tiču proširenja plej-ofa i povećanja "seleri kepa", došlo je i do "skidanja zabrane" sa konzumiranja marihuane.

Prema novom dogovoru, igrači više neće biti suspendovani ako su pozitivni na test za marihuanu. Period za testiranje se smanjuje sa četiri meseca na dve nedelje, i to samo na početku trening kampa, a sada je dozvoljeno prisustvo 150 nanograma THC-a u krvi, u odnosu na prethodni prag od 35.

Uz to, ako igrač bude pozitivan tokom pomenutog "test perioda", medicinski profesionalci i liga će se sastati i odlučiti da li je igraču potrebna neka vrsta pomoći (savetovanje, odvikavanje...).

Prethodni sistem je bio rigorozniji pošto je svake nedelje birano po deset nasumičnih igrača iz svakog tima, a bile su jasno propisane i kazne od kojih je šesti prekršaj bio najrigorozniji - pošto je podrazumevao suspenziju od godinu dana.

Ova vest će sigurno obradovati Džoša Gordona i Rendija Gregorija koji su više puta bili pozitivni na testu u prethodnih nekoliko godina.

Tagovi