Ostali sportovi

Realnost sustigla UFC 249: OTKAZANO!

Autor Pavle Knežević

Koliko juče su nas ubeđivali da je sve u redu, ali...

Uprkos svim naporima predsednika UFC-a Dejne Vajta, realnost se ne može izbeći, tako da je UFC 249 i zvanično otkazan!

Iako je koliko u sredu Vajt bio pun sebe, najavljivao vanredne mere, pričao o privatnom ostrvu, realnost i pandemija se ne mogu izbeći, tako da je događaj zakazan za 18. april – odložen na neodređeno.

"Iako je organizacija bila potpuno spremna da održi UFC 249, ESPN je zahtevao odlaganje događaja i narednih borbi dok daljnjeg, zbog pandemije Kovida-19. UFC jedva čeka da nastavi kompletne događaje uživo što je pre moguće", navodi se u saopštenju organizacije.


"Lukavi" plan Vajta bio je da se događaj održi u rezervatu američkih Indijanaca, koji ne moraju da se povinuju zakonima države (ali moraju saveznim), ali da je ipak odustao posle intervencije "sa najviših nivoa Diznija i ESPN-a".

"ESPN je bio u kontaktu sa UFC u vezi sa UFC 249. Niko ne želi da se sport vrati više od nas, ali nismo osećali da je ovo pravo vreme iz niza razloga. ESPN je izrazio svoje brige i UFC je razumeo", navodi se u saopštenju ESPN.

Glavna borba trebalo je prvo da bude okršaj šampiona Habiba Nurmagomedova i izazivača Tonija Fergusona u Bruklinu, ali je pandemija izmestila taj događaj iz Njujorka. Rus je potom dobio obaveštenje da se borba "100 odsto neće održati u SAD", već u Emiratima, pa je otišao tamo. Kada su i oni počeli da se zatvaraju, otišao je kući, a onda su i odande zabranjeni svi letovi.

Vajt je reagovao tako što je upario Fergusona sa Džastinom Gejdžijem za privremenu titulu u kazinu u rezervatu, ali sada je i na to stavljena tačka do daljnjeg.