Ostali sportovi

Maljković: Novak i ja smo u zajedničkoj misiji - zbližavanju Srba i Hrvata

Izvor mondo.rs

Predsednik OKS obelodanio o čemu je pričao sa najboljim teniserom sveta kada je pre mesec i po dana bio u Beogradu. Ispričao i da je predložio da centralni beogradski trg ponese ime Novaka Đokovića

Novak Đoković je početkom marta posetio Olimpijski komitet Srbije, gde su mu čelnici uručili trofeje za najuspešnijeg sportistu, koji mu zbog obaveza nisu ranije dodeljeni.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković izjavio je da je sa Novakom tada razgovarao i "posebnoj misiji" koju zajednički vode - zbližavanju Srba i Hrvata.

"Pre jedno mesec i po dana, Novak je bio u mojoj kancelariji i ja sam mu rekao da smo on i ja u istoj misiji, na šta mi je on rekao 'Mislite ovo, mi i Hrvati'. Da, na to sam mislio. Radimo na zbližavanju dva naroda, ali uništiše nas na društvenim mrežama. Na to mi je rekao da ga ne zanima šta drugi misle o tome i da je njegovo da kaže ono što ima u glavi i šta misli da je dobro za sve nas", otkrio je za "Večernji list" Maljković.

Maljković je veoma važan deo karijere proveo u Splitu i vodio Jugoplastiku do dve titule prvaka Evrope, dok Đoković potencira prijateljski i komšijski odnos, podrškom hrvatskim sportistima, od kojih je najupečatljivija bila fudbalerima tokom Mundijala u Rusiji, kada su poraženi u finalu od Francuske.

Maljković nema dilemu da je Đoković najbolji srpski sportista svih vremena.

"Nikad niko neće biti kao on. To majka ne rađa. Osim što je neponovljiv sportista on je i poseban čovek. Evo vam primera. Ponudili smo mu da nosi našu zastavu na otvaranju Igara u Tokiju na što je on odgovorio: 'Predsedniče, hajde da nekoga drugog učinimo srećnim. Ja sam nosio zastavu u Londonu. Pružimo priliku nekom drugom'. I zbog svega toga ja sam predložio da se beogradski Trg Terazije preimenuje u Trg Novaka Đokovića, ali odmah su me napali jer kao to ne bi bilo u duhu pravnih propisa Republike Srbije, jer se takva čast ne može dobiti za života", ispričao je Božidar Maljković.