Ostali sportovi

Raikonen: Vožnja bolida stazom je prava muška stvar, igrice su zabava

Autor Mirjana Šegan

Bivši šampion Formule 1 smatra da je prava vožnja samo kad se oseti "miris guma"

Kimi Raikonen smatra da su virtuelne trke i igrice u kojima se simuliraju vožnje puko gubljenje vremena i da su jedine prave one na stazama.

"E-sport je zabavan, ali mene te igrice ne zanimaju. Radije biram da strpljivo čekam dan kada ćemo se takmičiti na pravim stazama. Samo ta vožnja je prava, muška stvar, a e-sport je zabava", izjavio je za "Korijere dela sera" svetski prvak Formule 1 2007. godine.

Mnogi smatraju da su virtuelne trke slične simulatorima koje koriste F1 ekipe, ali Finac kaže da su to "nebo i zemlja".

"Pravi simulatori su potpuno drugačiji i puno složeniji od onih koji se koriste u internet trkama. Za mene je takva vožnja gubitak vremena", naveo je Raikonen koji bi ove sezone u Formuli 1 trebalo da vozi za ekipu Alfa Romeo.

Raikonen je u F1 karijeri zabeležio 312 nastupa i upisao 21 pobedu. Titulu prvaka sveta osvojio je pre 13 godina za volanom ekipe Ferari.

On na večnoj listi vozača sa najviše nastupa u Formuli 1 zauzima drugo mesto sa 312 startova. Ispred njega je samo Brazilac Rubens Barikelo, koji je tokom karijere izvezao 326 trka.

Sezona Formule 1 trebalo je da počne 15. marta trkom za Veliku nagradu Australije, ali je stopirana zbog pandemije korona virusa, a najnovije informacije govore da bi mogla da bude nastavljena u julu, i to sa dve trke u nizu u Austriji.

Pročitajte i ovo