Kontrolisano haotično

"Na prvoj trci Formule 1 će biti haos"

Izvor mondo.rs

Vozač Renoa Danijel Rikardo rekao je da očekuje mnogo toga na startu odložene sezone

Čelnici Formule 1 napravili su plan da sezona krene u julu, nakon što je zbog pandemije korona virusa odložena sredinom marta.

Načelni dogovor je da start bude u Austriji, i da se na istom mestu voze dve trke u nizu.

Možda će vas zanimati


Vozači sa nestrpljenjem očekuju kada će se vratiti na stazu. Među njima je i Danijel Rikardo, koji kaže da će to biti sve malo haotično posle prinudne pauze.

Vozač Renoa, koji je u Pertu otkako je u martu zbog pandemije korona virusa otkazana Velika nagrada Australije, nije seo u svoj bolid od poslednjeg dana testiranja u Barseloni krajem februara.

"Biće to neki oblik haosa, nadam se kontrolisanog. Ne mislim da će bolida biti svuda, ali biće kombinacije emocija, uzbuđenja, žudnje", rekao je Rikardo.

"Biće hrabrih preticanja, nekih loše procenjenih. Videćete po malo od svega, siguran sam", dodao je vozač Renoa.

Iako je prošlo nekoliko meseci otkako je poslednji put bio na stazi, Rikardo veruje da će mu iskustvo koje ima puno značiti i da će biti spreman za početak sezone.

"Da je ovo moja prva ili druga godina u Formuli 1, da se još nisam prilagodio, moj odgovor bi bio da bi mi trebalo vremena da se ponovo priviknem na vožnju. Ali, zimska testiranja su obično dobar pokazatelj. Nekoliko prvih zimskih testiranja u karijeri predstavljali su šok za moj organizam. Kako moja karijera odmiče, tako je i manje šoka", naveo je Rikardo.

Tagovi