sjajna ideja

Oni će "leteti", PRED PUBLIKOM - i to u bioskopu

Autor Mirjana Šegan

Najbolji nemački skakači s motkom vratiće se na zaletište u neobičnom ambijentu

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Atletika, i to vrhunska, vratiće se na mala vrata u Nemačkoj 12. juna, za kada je zakazana "Noć leta".

Biće to ujedno i prvi sportski događaj sa publikom nakon pandemije korona virusa.

Možda će vas zanimati

Trojica najboljih skakača s motkom, Rafael Holcdepe, Bo Kanda Lita Bere i Torben Bleč takmičiće se na improzivonam poligonu, i to u bioskopu na otvorenom u Dizeldorfu.

Gledaoci će atletičare moći da posmatraju iz svojih automobila ili na velikom ekranu koji će biti postavljen.

Organizatori su naveli da će za atletičare biti postavljeno dugačko zaletište i stručnjača na bezbednoj udaljenosti od navijača, kao i da će biti preduzete sve neophodne mere zaštite kako bi se poštovali zdravstveni protokoli.

"Veoma se radujem prvom takmičenju nakon suspenzije sezone zbog pandemije korona virusa. Siguran sam da će atmosfera biti odlična, jer su gledaoci u Dizeldorfu poznati po tome. Verujem da će događaj biti vrhunski i zbog posebne lokacije, jer sam uveren da niko ranije nije skakao s motkom u bioskopu na otvorenom", poručio je Lita Bere, rođen u Diseldorfu, koji je prošle godine osvojio evropsku titulu u konkurenciji mlađih seniora.

U Nemačkoj je zabeleženo više od 176.000 inficiranih korona virusom i preko 8.100 preminulih. Ta država uspešno se izborila sa virusom, a prošlog vikenda počela su i sportska takmičenja. Odigrano je kolo fudbalske Bundeslige, bez prisustva gledalaca.

Tagovi