"svaki dan se molim za njega"

Felipe Masa: Znam kako je Mihael Šumaher...

Autor Mirjana Šegan

Brazilski vozač, nekada timski kolega nemačkog asa u Ferariju, izjavio da je upućen u stanje sedmostrukog šampiona Formule 1 koji je teško povređen na skijanju krajem 2013.

Felipe Masa dugo je vozio sa Mihaelom Šumaherom u ekipi Ferarija, zbog čega su postali dobri prijatelji i van staze. Brazilac je izjavio da je upoznat sa stanjem sedmostrukog šampiona Formule 1, koji je krajem decembra 2013. doživeo tešku nesreću na skijanju.

Javnost od tada ima vrlo šture informacije, jer porodica nemačkog asa ne želi da se o tome zna.

Možda će vas zanimati

Masa je bio veoma diskretan u razgovoru sa medijima, iako je naveo da je i dalje u vezi sa porodicom Mihaela Šumahera.

"Znam kako je Mihael, jer smo uvek imali blizak odnos. Malo manje sa njegovom suprugom Korinom, jer je retko dolazila da gleda trke uživo. Njegova trenutno stanje je komplikovano", naveo je u razgovoru za Foks sports Masa.

"Ako porodica ne želi da iznosi u javnost vesti o njegovom stanju, ko sam ja da to činim. Poštujem privatnost. Sanjam i molim se svakoga dana da Šumaher bude bolje", napomenuo je bivši brazilski vozač otkrivajući tako da je Nemac u veoma teškom stanju.

Mihael Šumaher je na skijanju u francuskim Alpima pre šest i po godina zaradio ozbiljne povrede glave zbog čega je gotovo šest meseci bio u komi, a pojedini izvori navode da on sada živi kao biljka u svojoj vili na Ženevskom jezeru i da ga opslužuje veliki broj medicinskog osoblja.

Njegov sin Mik krenuo je očevim stopama i sa uspehom nastupa u šampionatu Formule 2, a pre godinu dana testirao je i bolid Ferarija u Formuli 1.

Masa kaže da je reč o talentovanom vozaču i žali što Mihael nije u prilici da gleda i bodri svog naslednika.

"Otac sam i znam koliko znači ta veza. Bilo bi sjajno videti Mihaela pored staze dok se njegov sin takmiči. Zaista bih želeo da on bude u stanju da ga ohrabri, posavetuje i aplaudira mu tokom trka u narednom periodu", napomenuo je Brazilac, nekadašnji timski kolega Mihaela Šumahera u Ferariju.