HIT

ISTINITA PRIČA: Nisam dopingovana, to mi je od polnog odnosa!

Autor Milutin Vujičić

Možda nekome zvuči smešno, ali dokazano je da zaista nije kriva...

Virdžinija Fuks će ipak imati pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Američka bokserka lake kategorije pala je na doping testu u februaru nakon što su posle jednog turnira u njenom telu pronađenje dve nedozvoljenje supstance. Ona je tvrdila da nije kriva i da je do toga došlo putem polnog odnosa, a to se na kraju ispostavilo kao tačno!

Naime, dokazano je da je njen partner koristio sredstva koja ne dozvoljava anti-doping agencija, pa je u toku odnosa došlo do prenosa u njeno telo.

Fuks je tako dobila dozvolu da se ponovo takmiči i pokušaće da kroz kvalifikacije izbori učešće na Olimpijskim igrama 2021. godine. Ona ima 32 godine i takmiči se u "lakoj kategoriji", a ovo joj je treći pokušaj da se domogne Igara.

"Ovo je bila velika lekcija za mene i sada kada je gotovo, skroz sam usmerena i koncentrirana na plasman u Tokio", napisala je Fuks na Tviteru.

Kvalifikacije za plasman na OI održaće se tokom naredne godine, a pročitajte i zanimljivu priču o kenijskoj bokserki Kristin Ongare iz Kenije koja je zatrudnela sa samo 12 godina, da bi 14 godina kasnije obezbedila učešće u Tokiju.