Ostali sportovi

Srbin potpisao za Zagreb

Autor Mirjana Šegan

Rukometaš Nemanja Obradović seli se u Hrvatsku

Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Srpski rukometaš Nemanja Obradović karijeru će nastaviti u ekipi Zagreba. On je potpisao jednogodišnji ugovor sa hrvatskim klubom, koji će naredne sezone igrati u LIgi šampiona.

Obradović, koji ima 29 godina, prethodno je nastupao za beloruski Brest, a tokom karijere nosio je i dres Napretka, Jagodine, Metaloplastike, Valansa, Metalurga i Visle.

Za reprezentaciju Srbije upisao je 20 nastupa.

"Prijatno sam iznenađen svim što sam video prethodnih dana pre potpisivanja ugovora. Ekipa je lepo složena i mislim da bi to mogla da bude lepa priča. Razgovarao sam i sa trenerom Igorom Vorijem koji je spreman da u trenucima kada do izražaja dolazi iskustvo i kada treba da se 'stane na loptu' pomognem koliko mogu i budem podrška mlađima", rekao je za "Sportski žurnal" rođeni Kruševljanin.

Obradović, koji se nada da će zaslužiti i poziv novog selektora "orlova" Tonija Đirone, biće sedmi igrač iz Srbije koji će obući dres Zagreba. Prethodno za hrvatski klub igrali su Goran Stojanović, Alem Toskić, Dobrivoje Marković, Nikola Potić, Radivoj Ristanović, koga je ovog leta među stativama zamenio Todor Jandrić.

%MCEPASTEBIN%