Pobuna!

BORBA za INSTITUCIJU: Legende pokrenule lavinu, ustali treneri i roditelji

Autor Vladimir Sukdolak

Protiv aktuelne uprave VK Partizan pobunili se treneri i roditelji igrača.

Izvor: MN Press

Posle legendi kluba, koji su pismom poslatim u četvrtak zahtevali momentalne ostavke u Vaterpolo klubu Partizan i zakazivanje Vanredne Skupštine kluba, digli su se i treneri crno-belih, roditelji igrača...

Prema pisanju "Sportskog žurnala", Udruženje trenera Partizana je održalo sastanak na kojem su doneli sledeće odluke:

- Treneri neće da potpisuju ugovore sa klubom, sve dok se upravljanje klubom ne vrati u legalne tokove, odnosno dok se uspešno ne organizuje Skupština koju će zakazati predsednik Skupštine Zoran Avramović, sa tačkama dnevnog reda koje je u svom rešenju naveo Gradski sekreterijat za sport, a svojom odlukom potvrdilo Ministarstvo za sport i omladinu.

- Treneri će u ovom periodu u punom kapacitetu i profesionalno ispunjavati sve svoje obaveze prema ekipama za koje su zadužene.

- Treneri zahtevaju da kancelarija prestane sa opstrukcijom u procesu rada trenera.

- Treneri zahtevaju da se pod hitno deblokira račun udruženja kako bi se trenerima isplatila plata, koju nisu primili već četiri meseca.

Saopštenje su potpisali: Marko Bašić, Miloš Korolija, Aleksandar Nikolić, Siniša Budrak, Safet Hodžić, Nenad Ilić, Mirko Petrović, Dušan Gajić, Nebojša Dimitrijević, Matija Ćulafić i Nebojša Mitrić.

Jedan od brojnih odluka se odnosi na saradnju sa kancelarijom kluba. Tu za stručnjake Partizana nema dileme. Kaže se:

- Treneri će na mimimum svesti komunikaciju sa kancelarijom kluba do uspešnog završetka Skupštine koju će zakazati Zoran Avramović.

Na adresu "Žurnala" stiglo je i pismo potpisano sa Roditelji VK Partizan. U njemu se navodi ignorisanje uprave oko rešavanja važnih stvari, manipulacije oko bolesti igrača, nesnalaženje oko stvaranja uslova za rad…