TROFEJNI KLUB U PROBLEMU

MONDO imao uvid u Partizanov dug: Evo koliko treba da plate za komunalije

Autori Predrag Vujić Jovan Terzić

Crno-beli u teškoj finansijskoj situaciji.

Burna konferencija za medije VK Partizan
Izvor: MONDO/P. Vujić

Vaterpolo klub Partizan nalazi se u ogromnim finansijskim problemima.

O tome su u petak na burnoj konferenciji za medije, koju su već na početku prekinuli nezadovoljni roditelji, govorili čelnici crno-belih, Mirko Bradajić i Tatijana Rakas.

"Dug VK Partizan je najmanje 6.500.000 evra, a verovatno je i veći", otkrila je direktorka kluba, Tatijana Rakas, koja za lošu finansijsku situaciju optužuje nedavno smenjenog predsednika Aleksandra Šoštara.

"Kada sam došla u klub videla sam da se knjige ne vode u VK Partizan, već u Sportskom savezu, gde je takođe bio Šoštar. Nisu bile knjižene plate, nisu nigde navođeni dugovi bivšim igračima. Šoštar mi je rekao: 'Ne moraš nigde to da vodiš u knjigama'... Sve obaveze su evidentirane, što ne znači da ih nema još".

MONDO je imao uvid u određene papire i uverio se da crno-beli za vodu duguju 41.700.000 dinara, a za struju 117.000.000 dinara!

Predsednik Upravnog odbora Mirko Bradajić je istakao da sedmostruki šampion Evrope trenutno ima jedva sedam igrača u prvom timu.

"Od 2011. godine otišlo je iz kluba 87 igrača", istakao je, a nezadovoljni roditelji su se nadovezali da je u jeku odliv dece iz kluba i da ih je sa 300 sada ostalo jedva 120 koji treniraju u Partizanu.

"Ako se ovako nastavi, neće ostati nijedno dete do septembra", upozoravaju.

Pogledajte kako je danas bilo u SC Banjica:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.