UŽAS

TRAGEDIJA: Svetski šampion ceo život proveo na snegu - utopio se u okeanu!

Autor Milutin Vujičić

Dvostruki svetski šampion u snoubordingu i australijski olimpijac Aleks Pulin utoio se u sredu dok se bavio podvodnim ribolovom u Gold Koustu.

Australijska policija saopštila je da je 32-godišnji muškarac, koji je kasnije identifikovan kao Aleks Pulin, nije reagovao kada su ga izvukli iz vode te da je umro uprkos tome što ga su ga spasioci pokušali reanimirati.

Nesreća se dogodila na Palm Biču oko 10.40 časova po lokalnom vremenu, a Pulina koji je ronio oko umetnog grebena, pronašao je jedan od ronilaca.

Možda će vas zanimati

"Još jedan ronilac bio je tamo, smestio ga je na morsko dno i privukao pažnju obližnjih surfera koji su potražili spasioce da ga izvuku. Nije imao masku za kiseonik. Mislimo da je ronio na dah i lovio ribu oko grebena", istakli su iz policije.

Pulin, poznat po nadimku Čampi, osvajao je zlatne medalje u snoubordingu, disciplini kros na svetskim prvenstvima u La Molini 2011. i u Stounhemu 2013. godine. Na otvaranju Zimskih olimpijskih igara 2014. godine u Sočiju nosio je zastavu Australije.

Iz Saveza zimskih sportova Australije (Snow Australia) saopštili su da su šokirani i ožalošćeni Pulinovom smrću.

“Izražavamo saučešće Aleksovoj porodici, kao i njegovim timskim kolegama i pomoćnom osoblju. Aleks je bio voljeni član zajednice Snow Australia i silno će nam nedostajati“, saopštili su iz Snow Australia.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi