"BLACK LIVES MATTER"

BURA u Formuli 1: Još više vozača ODBIJA da kleči, okreću leđa Hamiltonu!

Autor Milutin Vujičić

Ko zna šta nas još čeka do vikenda...

Sezona u Formuli 1 je tek počela, a već imamo "mini-dramu". I to ne zbog sporta...

Pred početak Velike nagrade u Austriji svi vozači su se poređali na stazi kako bi podržali proteste protiv rasizma u Sjedinjenim Američkim Državama (i širom sveta), međutim čak šestorica okupljenih nisu želela da "kleče", što je jedan od simbola pokreta "Black Lives Matter".

U pitanju su Danil Kvjat (AlfaTauri), Kimi Rajkonen (Alfa Romeo), Karlos Sajnc (Meklaren), Maks Ferstapen (Red Bul), Šarl Lekler (Ferari) i Antonio Đovinaci (Alfa Romeo).

Nezvanično, britanski mediji prenose informaciju da je Luis Hamilton čak "vršio nepotreban pritisak" na vozače da "kleče", i da tako pokažu da nisu rasisti, što se negativno odrazilo na neke od njih koji su odustali od ovakvog čina u poslednji čas.

Zbog toga, kako piše "Dejli Mejl", očekuje se da idućeg vikenda, takođe u Austriji, još više vozača Formule 1 stoji za vreme tihog protesta, što je malo ko očekivao.

Za sada nije poznato koliko dugo će potrajati "klečanje" u Formuli 1, ali se zna da narednog vikenda neće biti postavljen tepih na stazu, nego će svi vozači morati da "pronađu svoje mesto" na kome će izraziti stav. Bilo da je u pitanju stajanje ili klečanje...

Takođe, nema informacija koji su to vozači nezadovoljni politizacijom prošlonedeljnog protesta i ko bi mogao da se priključi Kvjatu, Rajkonenu, Sajncu, Ferstapenu, Lekleri i Đovinaciju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.