logično

A šta sve vi ne biste radili za POLA MILIJARDE? Detalji Mahomsovog ugovora!

Autor Pavle Knežević

Ovo su neke od restrikcija nametnute Patu Mahomsu

Najbolji kvoterbek NFL lige, Patrik Mahoms vredi sada POLA MILIJARDE dolara, posle najvećeg ugovora u istoriji sporta.

Igrač koji je Kanzas siti Čifsima doneo prvu titulu posle 50 godina će u narednih 10 godina zarađivati 50 miliona godišnje, a garantovano mu je 140 miliona ako ga povreda spreči da nastavi karijeru.

Možda će vas zanimati

Tu dolazimo do one druge strane ugovora: šta neće smeti da radi za to vreme?

Za početak, rekao je u intervjuu za jedan sportski radio, neće moći da vozi džet-ski.

I ne samo to.

"Mislim da narednih 10 godina ne smem da igram košarku, a čini mi se da mi je i bejzbol zabranjen. Znam da ima mnogo sportova na listi zabranjenih. Za neke sportove čak nisam ni čuo da postoje. Gotovo bilo koja fizička aktivnost koju možete da obavljate, mimo američkog fudbala, mi je zabranjena. Verovatno ću se samo posvetiti svom sportu i video igrama", rekao je sjajni kvoterbek.

Naravno, ovakvi ugovori nisu novina u svetu profesionalnog sporta, jer se zna da je njima zabranjeno bilo šta što bi moglo da ih povredi.

Mahoms je otkrio i da ga je njegov otac, nekadašnji profesionalni igrač bejzbola, Pet Mahoms senior nagovorio da potpiše ovakav ugovor, ali i da je tome doprinela organizacija Kanzas siti Čifsa, počev od vlasnika, pa do trenera Endija Rida.

"Bez uvrede, ali ne možete ovo da uradite sa bilo kojom organizacijom", rekao je Mahoms.

Ali, šta će on da radi sa svim tim parama?

"U ovo vreme kakvo je sada, toliko je mnogo prilika da se izađe i pomogne da svet postane bolje mesto, najbolje moguće. Osećam da će mi ovakva bezbednost, ovo poverenje u organizaciju Kanzasa, i, naravno, finansijska pomoć to omogućiti", rekao je Mahoms.

Tagovi

nfl