Biće mnogo buke

Srbija IMA ŠAMPIONA: Finale nije odigrano, Crvena zvezda ulaže žalbu

Autor Dušan Ninković

Takmičenje je prekinuto pre finalnog meča, a za prvaka proglašena ekipa Banata iz Zrenjanina.

Izvor: MN Press

Banat iz Zrenjanina je stari-novi šampion Srbije. Stonoteniseri ovog kluba su bili najbolji u ligaškom delu takmičenje, a nakon što doigravanje nije odigrano do kraja, proglašeni su za prvake.

To se uopšte ne sviđa beogradskoj Crvenoj zvezdi.

Finalni turnir domaće lige u stonom tenisu trebalo je da bude održan prethodnog vikenda. Sve je bilo u redu dok su se igrala polufinala, pa je tako Banat eliminisao Spartak iz Subotice, dok je Crvena zvezda bila bolja od Radničkog iz Novog Sada.

Beograđani i Zrenjaninci je trebalo da odmere snage u finalu, ali se na simptome korona virusa požalio jedan od takmičara crveno-belih. Kasnija testiranja su pokazala da je on pozitivan, a turnir je pre toga prekinut!

Na sednici Stonotesniskog saveza Srbije glasalo se za jedan od dva predloga.

''Morala je da se donese jedna od dve odluke, da nema šampiona ili da je šampion Banat koji je bio najbolji u ligaškom delu i na korak od titule, u finalu. Ako ne bi bilo šampiona, sezona bi morala da se poništi pa niko ne bi ispadao iz lige i ulazio u nju'', rkeoa je Dmitar Majstorović, prvi čovek Banata.

Ovo je sedma titula u istoriji za Zrenjanince, a treća uzastopno. Ipak, nisu svi zadovoljni odlukom, iako je doneta glasanjem. Crvena zvezda će uložiti žalbu na ovakav ishod sezone, pa se očekuje mnogo bure u srpskom stnom tenisu narednih meseci.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.