SLUŠAJTE!

Aleksić čeka Skupštinu VK Partizan: Možda smo već ZAKASNILI

Autor Dušan Ninković

Srpski reprezentativac se nada da bi klub mogao da se izvuče iz velikih problema.

Izvor: MN Press

Da je situacija teška, niko ne može da spori. Dugovi su ogromni, klub je na ivici gašenja, a poslednjih dana se sve glasnije čuju bivši igrači koji žele da pruže ruku spas.

Gigant sa Banjice, vaterpolo klub Partizan, jedan od najboljih evropskih timova u ovom sportu, možda broji svoje poslednje dane! Po rečima Milana Aleksića, ruka spasa je možda stigla prekasno. 

Možda će vas zanimati

Proslavljeni reprezentativac je jedan od potpisnika pisma kojim su nekadašnji vaterpolsiti Partizana želeli da pokažu kakvo je stanje u klubu i kako bi on mogao da se spase. To je i povod za opširan intervju Večernjim novostima.

''Teško da bih mogao da kažem nešto što već nije rečeno. Neophodne su korenite promene, a postoji još jedna stvar koja mnogo boli. Da zanemarimo sve probleme koji postoje, ovo što se poslednjih dana dešava, od strane svih koji sede tamo, je ispod svakog renomea i nivoa. Da se klub takve tradicije nalazi na tako niskim granama...'', priča Milan Aleksić.

Njega trenutna situacija veoma boli, kao i još neke momke koji su nosili kapicu Partizana.

''Osećam se poniženo. Ne mogu ni da gledam ni da slušam sve što se dešava'', kaže on.

A kako dalje voditi klub, šta donosi budućnost?

''Rešenje je sednica Skupštine. Pitanje je kako je organizovati, ali jasno je da postoji želja da se vaterpolo klub Partizan sačuva i vrati na staze stare slave. Na Banjici smo stekli ime, postali ljudi i imamo obavezu da se odužimo. Postoji odgovornost i prema deci koja su zbog nas počela da treniraju. Tu su i navijači koji su često pronalazili načine da pomognu klubu'', ističe vaterpolista koji je ponikao u crno-belom klubu.

Da li se možda zakasnilo sa određenim koracima? Pismo koje je upućeno javnosti je stiglo na vreme?

''Nisam siguran za to, možda smo i zakasnili. Sigurno je da više nismo mogli nemo da gledamo, reakcija je morala da se desi. Nadam se da je uhvaćen poslednji voz i da nije kasno. Podrška dolazi sa svih strana i svi koji žele da pomognu mogu da dođu. Treba vratiti Partizan na pravi put, ali budimo strpljivi, prvo da rešimo ono što se sad događa'', poručio je Aleksić.

Nekadašnji vaterpolista Partizana je za ovaj tim nastupao od mlađih kategorija pa sve do 2012. godine. Sa Partizanom je bio prvak Evrope 2011. godine, a u njegovoj bogatoj karijeri su usledili Solnok i Barseloneta. Istu titulu je osvojio i sa mađarskim timom.

Dugogodišnji reprezentativac naše zemlje, između ostalih priznanja, ima zlato sa Olimpijskih igara, dva zlata sa svetskih prvenstava i četiri zlatne medalje sa Evropskih prvenstava.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.