Ostali sportovi

Ovakav as dugo nije igrao u Srbiji: Ćuk potpisao!

Autor Mladen Šolak

Više nema nikakve dileme.

Izvor: MN Press

Vaterpolo liga Srbije biće naredne sezone značajno jača nego prethodnih godina.

Miloš Ćuk (29) se vratio u srpsko prvenstvo i potpisao za Novi Beograd šest godina nakon što je otišao iz Partizana.

U razgovoru za "Sportski žurnal", trofejni reprezentativac Srbije i član zlatne generacije  potvrdio je da će od jeseni igrati u timu Vladimira Vujasinovića, koji ga je vodio i među crno-belima.

U glavni grad Srbije vraća se i Zagreba, gde je nosio kapicu Mladosti i ovog meseca je predvodio do titule regionalnog šampiona.

"Novi izazovi. Prijala mi je ponuda Novog Beograda. Vujasinović i društvo su mi pokazali šta rade. Sviđa mi se ta priča. Samo treba da istrajemo. Vraćam se u Beograd, blizu sam rodnog Novog Sada . Očekujem drugo dete. Baš vreme za neki mir", rekao je on.

U Vujasinovićevom timu igraće i niz drugih značajnih pojačanja, a ambiciozno se spremaju i Radnički, Šabac, Crvena zvezda...

"Dobro je da se srpski timovi pojačavaju. Vremenom će to podići rad u mlađim kategorijama. Tu moj novi klub takođe dosta želi da radi. Vidim da Radnički i Šabac ulaze u sezonu sa velikim ambicijama, Crvena zvezda sigurno neće biti slabija, ne znam šta će sa Partizanom da bude, želim mu brzo povratak na stare staze. Očekujem da se Vojvodina stabilizuje... Ma, može to da bude dobro takmičenje".

Kao i ostali reprezentativci, Ćuk je u ovom periodu trebalo da bude u Tokiju na Olimpijskim igrama, ali je korona poremetila sve planove i odložila Ige za 2021.

"Biće nezgodna ta neizvesnost, jasno je da svi želimo Igre, ali je zdravlje najneophodnije. Ostaje nam da čekamo i da se nadamo da će ova generacija imati priliku za još jednu igru", dodao je Ćuk.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.