OTPORNI NA VATRU, NE I VIRUS...

Korona "ušla" u Formulu 1: Ne pomažu kacige, rukavice i kombinezoni!

Autor Nikola Janković

Milioni evra ulagani su u sigurnost vozača i svih ostalih učesnika trka F1, ali ni takva hi-tech produkcija koja postavlja standarde u svetu automobilizma nije otporna na COVID-19 zarazu.

Milioni evra ulagani su i ulažu se u sigurnost piloti i mehaničara zaposlenih u timovima Formule 1, ove godine prestrogi protokol postao je samo još zahtevniji uvođenjem striktnih pravila socijalnog distanciranja, obaveznog nošenja maski, zabranom fizičkog kontakta i ograničenjem kretanja na stazama...

...ali uprkos svim naporima, korona virus pronašao je pukotinu i "ušao" među aktere kultnih trka.

Možda će vas zanimati

Ofarbani u crno, zarad podrške kampanji "Black Lives Matter", bolidi šampionskog Mercedesa nastavili su dominaciju iz perioda "srebrnih strela". Na prvoj trci u Austriji pobedio je Valteri Botas, na drugoj branilac titule Luis Hamilton, koji je potom osvojio i VN Mađarske.

Na službenoj stranici takmičenja objavljeno je da je drugi test meksičkog automobiliste Serhija Pereza bio pozitivan na virus COVID-19, nakon prvog koji je - kako je rečeno - bio "nejasan".

Drugi je savršeno jasno pokazao prisustvo antitela kod 30-godišnjeg veterana iz "Racing Point" tima, koji je umesto na trening pred dvostruku trku za Veliku nagradu Britanije na pisti "Silverston", poslat u strogu izolaciju.

"Perez se nalazi u samoizolaciji, u skladu sa svim mogućim preporukama nadležnih zdravstvenih službi i nastaviće da ih prati u danima koji slede", saopšteno je iz Formule 1.

Pereza je neprijatnost zatekla na šestom mestu u generalnom plasmanu, sa 22 boda. Na posljednoj trci bio je sedmi, na prve dve šesti, što su zaista respektabilni plasmani.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi