STANJE JE ALARMANTNO

Prlainović je TUŽAN zbog Partizana: Niže od ovoga klub ne može!

Autor Milutin Vujičić

"Kome nije jasno šta se dešava, neće mu ni biti", naveo je Prlainović.

Izvor: MN Press

Stanje klupskog vaterpola u Srbiji daleko je od optimalnog nivoa, a jedan od onih koji su godinama ukazivali na zabrinjavajuće stanje je reprezentativac Andrija Prlainović.

Jedan do naših najboljih vaterpolista u 21. veku upozorio je još 2016. godine na ono što se trenutno dešava u Partizanu, a zbog čega već mesecima traje velika bura. Klub je u očajnoj finansijskoj situaciji, a legende pokušavaju da mu pomognu.

Da li će uspeti u tome? Ostaje da se vidi…

"To je klub koji je godinama bio lokomotiva, oslonac, baza srpskog vaterpola. Sada je došao u situaciju da nema bazena, niti termina za decu, da se treneri mlađih kategorija snalaze po Beogradu kako bi održali treninge. Mislim da niže od ovoga ne može da ode jedan klub. Nepoznata mu je budućnost. Nema šta novo da se kaže, sve se zna ", kazao je razočarani Andrija Prlainović u razgovoru za "Večernj novosti".

"Kome nije jasno šta se dešava, neće mu ni biti. Klub velikog imena, ogromne tradicije, došao je do razočaravajućeg nivoa za sve nas iz vaterpola".

Andrija Prlainović je već pet meseci bez utakmica, što je za njega veoma neobično, tako da se posle potpisa za Marsej sprema svakog jutra na Košutnjaku sa saigračima iz reprezentacije.

Za to vreme prati sve što se dešava oko VK Partizan i pokušaja legendi da pomognu klubu.

"Podrška svakome ko želi bolje i Partizanu i srpskom vaterpolu. I nema šta tu nešto novo da dodam, osim da mislim da gore od ovog trenutka ne može", naglasio je Prlainović koji je kapicu crno-belih nosio od 2006. do 2011. godine.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.