Potpisano

VELIKI TRANSFER: Najbolji strelac Srbije sa Svetskog prvenstva opet u našoj ligi

Autor Mladen Šolak

Ono što je dugo bilo najavljivano krajem ove nedelje je i potvrđeno. Zvučno ime vratilo se u domaću ligu.

Strahinja Rašović
Izvor: MN Press

Već možemo pričati o talasu povratka dokazanih igrača u domaću vaterpolo ligu.

U kragujevački Radnički stigao je reprezentativac Strahinja Rašović (28), najbolji strelac podmlađenog tima "delfina" na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Rašović je stigao u Kragujevac iz jednog od uspešnijih mađarskih klubova Egera, gde je bio najbolji strelac lige prošle sezone. Na 15 utakmica postigao je 43 gola, a za tri godine boravka u tom klubu bio je strelac 263 puta na 120 utakmica.

Možda će vas zanimati

Bivši đak VK Beograd, koji je sa Crvenom zvezdom postao šampion Evrope, igrao je i za Barselonetu od 2015. do 2017.

"Prvi utisci su izuzetno pozitivni, momci u klubu su me prihvatili i bolje nego što sam očekivao. Hvala svima u klubu, stručnom štabu i saigračima na tako lepoj dobrodošlici. Nadam se pre svega da ćemo ove godine igrati što više takmičenja, što je još uvek neizvesno zbog ove situacije, ali spremamo se kao da ćemo igrati sve i siguran sam da će ova ekipa otići korak dalje u odnosu na prethodne. Prema onome što sam do sada video na treningu, radu, disciplini i energiji koja krasi ovu ekipu u prethodne 2-3 godine, verujem da smo na dobrom putu da to ostvarimo", rekao je Rašović na promociji.

Strahinja Rašović
Izvor: MN Press

Ranije su u Radnički stigli Marko Radulović, Miloš Miličić i Nikita Krug, a ugovore su produžili Lazar Dobožanov, Stefan Todorovski, Nikola Lukić, Nebojša Toholj, Filip Janković, Nemanja Stanojević, Luka Pljevančić, Stefan Branković, Uglješa Panić, Jovan Tanasijević i Nikola Stanković.

"U odnosu na prošlu sezonu zamenili smo pet igrača, za sada je došlo četiri, a u planu je još jedan, što bi trebalo da se ozvaniči za desetak dana. Ciljevi su nam najviši, pokušaćemo da osvojimo sve što je moguće da se osvoji i da uđemo u Ligu šampiona. Još uvek ne znamo da li će biti takmičenja u Evropi i kako će ona izgledati, a nemamo ni 'redne brojeve' za evropska takmičenja od Saveza, s obzirom na to da je sezona prekinuta. Konačno smo dobili dozvolu Ministarstva omladine i sporta da se vaterpolo igra. Kreće već sledeće nedelje, finalima u mlađim kategorijama, a na šest nedelja smo od Super lige koja bi trebalo da startuje 26. septembra i jako smo zadovoljni što je to tako", rekao je prvi čovek kluba, Jugoslav Vasović.

Svakako najveća zvezda je Miloš Ćuk, koji je došao u Novi Beograd kod trenera Vladimira Vujasinovića iz zagrebačke Mladosti. Osim njega, Ognjen Stojanović se takođe vratio iz inostranstva i potpisao za Šabac, dok je Zvezda takođe dovela reprezentativca Gavrila Subotića.

Crveno-beli su se, sa druge strane, rastali sa nekoliko igrača, među kojima je i Nikola Rađen, koji je otišao u Grčku, a takođe su se razišli i sa trenerom, legendarnim Igorom Milanovićem, koji se vratio u Partizan, gde je i dalje teška situacija.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.