LUDILO

NESTVARNA TRKA U MONCI: Sudari, debakl Hamiltona i podijum koji NIKO nije očekivao!

Autor Milutin Vujičić

Uživali smo "za sve pare", trka koja će se pamtiti...

"O moj Bože!? Šta smo mi to uradili? Jesmo li slavili na je***oj trci!? Opet smo to uradili!", urlao je posle senzacionalne trke u Monci mladi vozač Pjer Gasli, nakon što je ostvario prvu pobedu u karijeri, drugu u istoriji njegove ekipe Alfa-Tauri.

U ludoj trci, koju Ferari nije završio zbog incidenata na stazi, videli smo i Luisa Hamiltona na tek sedmoj poziciji, a neočekivana lica na podijumu.

Iza sjajnog Pjera Gaslija potom je stigao Karlos Sajnc (Fors Indija), a iza njega Lens Strol (Rejsing Point), što je poredak koji gotovo niko nije očekivao kada su vozači izašli na stazu, potvrdivši da Formula 1 i dalje može da bude izuzetno uzbudljiva.

Četvrto mesto zauzeo je Lando Noris iz Meklarena, peti je bio Valteri Botas iz Mercedesa, a šesto mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Renoa.

Sedmi je bio Luis Hamilton iz Mercedesa, iako je počeo s "pol pozicije" i vodio je trku sve do incidenta u kome je učestvovao Šarl Lekler, a nakon čega je istaknuta crvena zastava. Trka je tada počela iz "pit lejna", a Hamilton je osvojio i dodatni bod za najbrži krug trke.

Vozač Renoa Esteban Okon zauzeo je osmo mesto, deveti je bio Danil Kvjat iz Alfa Taurija, a 10. mesto zauzeo je Serhio Peres iz Rejsing Pointa.

Trka je u 27. krugu bila prekinuta nakon što je vozač Ferarija Šarl Lekler udario u zaštitnu ogradu.

Trku je obeležila i velika greška Mercedesa, koji je pozvao Hamiltona u boks, iako je ulaz u boks bio zatvoren za vreme bezbednosnog vozila na stazi. Hamilton je tada bio vodeći, ali je posle kazne od 10 sekundi kreni-stani pao na poslednje mesto.

Naredna trka vozi se Velika nagrada Toskane u Muđelu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi