Neverovatan rezultat

PODVIG: ŠESTORKA IZ ADIDAS RUNNERS BELGRADE PRETRČALA 450 KILOMETARA ZA 31 SAT I 15 MINUTA TRKE OD ZAGREBA DO BEOGRADA!

Izvor Promo

Uspeli su!

Izvor: Adidas promo/Beni Gaši

Šestoro trkača adidas Runners Belgrade tima ostvarili su nezamislivo!

Pretrčali su čak 450 kilometara za 31h i 15 minuta na trci od Zagreba do Beograda, čime su opravdali sva očekivanja organizatora jednog od najzahtevnijih i najatraktivnijih sportskih događaja ove godine, TheSpeed Project Do It Yourself.

Izvor: Adidas promo/Beni Gaši

Trčeći u štafeti raneri su se neumorno smenjivali po unapred dogovorenom tempu. Dok su jedni osvajali kilometre, drugi su skupljali snagu za trenutke kada će zameniti timske kolege. Po uzoru na legendarnu automobilsku trku 24 sata Le Mana, trkački izazov je neprestano trajao od subote u 13h do kasnih večernjih sati u nedelju. Posle ogromnih napora i borbe sa sopstvenimgranicama, na cilju, u prestonici Srbije, dočekali su ih prijatelji, ostali članovi adidas Runners Belgrade tima, porodica...

„Nismo znali šta nas očekuje, neizvesnost je činila da adrenalin na početku trke puca iz nas. Pored nas, na startu su bila i druga dva tima, 442 Crew i 442 The Renegades, njhova podrška nam je bila veoma važna, a sa druge strane ceo početak je bio zanimljiviji uz njih. Naš tim je bio podeljen u dva dela od po tri trkača, odnosno dva momka i jednu devojku. Ti podtimovi su se menjali konstantno, na svaka 3 sata. Kada jedan tim uradi svoje izmene, onda nastupa druga grupa. Ovu odluku smo doneli kako bi svaki pojedinac što bolje trčao, a u isto vreme imao i dovoljno vremena za odmor“, kaže Biljana Cvijanović, kapiten adidas Runners Belgrade tima.

Izvor: Adidas promo/Beni Gaši

Kako je trka odmicala i početna taktika morala je da se menja. Sa četiri serije od po 3km, tim je prešao na sedam puta po 2km, zatim 15 puta po 1km. Usledile su deonice 30 puta po 500m. Poslednja serija bila je specifična jer je tim došao čak tri sata ranije pre planiranog u Beograd i zbog toga je ponavljao veliki broj deonica od po 250m da bi ispunio vremensku kvotu. Svih šestoro trkača neprekidno se smenjivalo, da bi zvanično trka bila gotova nešto posle 20 časova.

Izvor: Adidas promo/Beni Gaši

„Lepo vreme tokom prvog dana davalo je volju trkačima i prvih šest sati je proletelo. Seoski putevi, priroda i ceo doživljaj su činili još boljim. I noć je uspešno pregurana, mada se prvi umortu pojavio. Bili smo jako srećni kada smo ušli na teritoriju Srbije jer je cilj bio sve bliži, ali nam je onda vojvođanski vetar "pomrsio konce". Bilo je vrelo, na asfaltu je bilo preko 40 stepeni, a vetar je duvao pravo u grudi. Međutim, zaista smo se svi super držali do Beograda. Psihički je bilo teško odraditi poslednja tri sata na keju kod Brankovog mosta, jer smo tada već svi bili i emotivno i psihički iscrpljeni, ali zato su tu bili naši drugari i prijatelji - što sa trčanja, što naši lični prijatelji, koji su došli da nas podrže. Uz pesmu i reči podrške, trku smo priveli kraju i osećaj je bio kao da smo osvojili ceo svet".

Izvor: Adidas promo/Beni Gaši

Tokom trke je bilo mnogo izazova, počevši sa situacijom nedugo posle starta u Zagrebu.

„Na samom početku desio se mali peh. Pukla je guma na autu u kome je bio deo našeg tima, uključujući i članove tehničke podrške, vozače. Svi oni su bili sastavni faktor izazova u kome smo učestvovali i disali smo kao jedan. Bez obzira na uloge koje smo imali, što na stazi, što oko nje. Zato nam je bilo važno da smo zajedno. Tek, nismo stigli ni da se okrenemo, a već nam je jedan meštanin ponudio pomoć i brzinski odvezao ekipu do vulkanizera. To nam je veoma pomoglo da opet budemo potpuni i efikasni“, rekla je Biljana.

Sve detalje trke, live uključenja i rezultate, na svom Instagram profilu redovno je objavljivao i Run ’N More, koji je za najvernije ljubitelje adidasa i adidas Runners Belgrade tima organizovaodinamičan kviz i vredne nagrade za najbrže učesnike.

Izvor: Adidas promo/Beni Gaši

Članovi adidas Runners Belgrade spremaju se za nove izazove, a svako ko želi da postane deo ove uspešne trkačke grupe može da im se pridruži. Treninzi su potpuno besplatni, a najnovije informacije o terminima i drugim detaljima mogu da se pronađu putem njihove Facebook grupe.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi