Mirko Filipović se oglasio

RAKIĆ JE PRAVI SPARTANAC, UFC POJAS GA ČEKA: Srbin oduševio i legendarnog Cro Copa!

Autor Mladen Šolak

"Pokriven je sa svih strana, ima odličan tim. Sigurno će napraviti velike stvari!"

Srpski UFC borac Aleksandar Rakić oduševio je ceo svet prethodnih nedelja.

On je blistao na "UFC Fight Night" večeri u Las Vegasu i dominantno pobedio Amerikanca Entonija Smita.

Na taj način, je ušao u društvo pet poluteškaša UFC-a i impresionirao i legende tog sporta. Među njima i Mirka Filipovića, čuvenog "Cro Copa", jednu od najvećih MMA legendi svih vremena.

"Njega sam prvi put sada upoznao kada je došao u Zagreb. Zaista pravi Spartanac. Ugodan, pristojan, potpuno posvećen sportu i siguran sam da će napraviti veliki rezultat. Pre ili kasnije pojas UFC će sigurno završiti u njegovim rukama", rekao je Filipović u intervjuu za portal index.hr.

Filipović je nizao pohvale na njegov račun...

"Kao prvo, visok je 196 centimetara, ima 106-107 kilograma, pa to skida na 93. Vrlo je kompetentan, ima strašan udarac, odličan je u parteru, ima sjajan tim oko sebe. Ima posebnog nutricionistu s kim radi skidanje kilograma, ima odličnog rvača, Babaka, Iranca, ima odličnog trenera za boks. Pokriven je sa svih strana".

On je govorio i o još jednom srpskom borcu, Darku Stošiću, s kojim je lično radio.

"Sam sam mu rekao da proba da promeni malo. Radi sa vrhunskim timom sada. Neka malo više vremena posveti treninzima, a manje društvenim mrežama. Troši vreme na ovaj kanal, na onaj kanal, novinare, gluposti... On je mlad, u medijskom smislu je neiživljen. Skoncentrišeš se tako više na medijske stvari. Nije to ključni problem, ali...", rekao je Filipović.