odbojkaška bomba

SENZACIJA! KUBANKA OBLAČI DRES SRBIJE? Selektor i savez žele jednu od najboljih korektorki sveta, čeka se FIVB

Autor Pavle Knežević

Reprezentacija Srbije mogla bi da dobije veliko pojačanje sa kube

Odbojkaška reprezentacija Srbije mogla bi da dobije prvu strankinju u svojoj istoriji!

Naime, 21-godišnja kubanka Melisa Vargas, jedna od najboljih korektorki sveta, dobila je pasoš Srbije, a selektor Zoran Terzić je sada rekao da je želi u reprezentaciji.

Možda će vas zanimati

Vargasova igra u Fenerbahčeu, koji vodi Terzić, a na meti je i mnogih drugih saveza. Od Srbije je pasoš dobila prošle godine, to je potvrđeno objavom u službenom glasniku, a u međuvremenu je OSS skupljao dokumentaciju za FIVB da izda dozvolu o promeni sportskog državljanstva.

"Svi čekamo odgovor iz FIVB. Melisa je tu, sa mnom, u Fenerbahčeu. Ništa se nije promenilo od momenta kada je ona dobila pasoš Srbije. Važno je da su ljudi iz Saveza poslali zahtev u FIVB i nadamo se pozitivnom odgovoru", rekao je Terzić za Sport klub.

Iako sastanka Borda FIVB na temu zahteva o promenama sportskih državljanstava još uvek nije bilo, očekuje se da do kraja godine, i pored problema sa koronavirusom, stigne pozitivan odgovor iz Lozane. U tom slučaju, Vargasova bi do 2022. godine (uz prethodnu pauzu od dve godine), dobila mogućnost da zaigra za reprezentaciju Srbije.

To je pravi trenutak jer se u našoj reprezentaciji, jednoj od najboljih na svetu, sprema smena generacija.

Mladu odbojkašicu su tražili i drugi savezi, pa i turski, ali ona se odlučila za Srbiju.

Ona je 2018. godine dobila četvorogodišnju zabranu nastupanja za reprezentaciju Kube.

Vargasova je sa samo 13 godina debitovala za nacionalni tim, a pošto je dve godine kasnije postala članica češkog kluba Prostejov, to je značilo da je prekršila pravila Odbojkaškog saveza Kube. Na to se nadovezala i povreda ramena koja je iziskivala operaciju krajem 2016. godine, a na zahtev roditelja lečila se kod kuće, iako kubanska pravila nalažu da mladi igrači morjau da budu smešteni u Nacionalnoj odbojkaškoj školi.

Savez je zbog toga odlučio da suspenduje Vargasovu, 2017. godine, a kazna je godinu dana kasnije potvrđena i produžena na četiri godine.

Vargasova igra na poziciji korektora, ali i primača. Rođena je 1999. godine i visoka je 193 centimetra. Njoj su u Fenerbahčeu saigračice i Brankica Mihajlović i Bianka Buša.

Kakvo je vaše mišljenje?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.