HOĆU DA BUDEM NOVAK ĐOKOVIĆ MMA: Srbin iz trećeg pokušaja debituje u UFC!

Duško Todorović KONAČNO debituje u najvećoj svetskoj organizaciji

SBC

Srbin je morao da čeka skoro tri meseca, ali će u noći između subote i nedelje konačno debitovati u UFC-u, najprestižnijoj promociji u MMA.

Protivnik na čuvenom "ostrvu borbe" biće mu američki veteran Dekuan Taunsend, preko koga 25-godišnji Beograđanin žele da krene u osvajanje UFC-a u srednjoj kategoriji i hrabro poručuje: "Hoću da budem Novak Đoković MMA!".

"Fudbal je definitivno najpopularniji sport u Srbiji, ali ova pobeda će povećati popularnost MMA. Voleo bih da postanem Novak Đoković MMA", rekao je Todorović u Abu Dabiju.

Prvi ispit mu neće biti lak, ali je idealan da se Todorović pokaže na najvećoj sceni. Taunsend ima 32 borbe u MMA, 21 pobedu i 11 poraza, dok Srbin ima svih devet pobeda u dosadapnjim borbama.

Srbin dugo čeka na ovaj debi, koji je trebalo da se desi u martu, ali je odložen zbog pandemije koronavirusa. Drugi put je bila zakazana za 9. jul, ali je tada odložena jer je Todorović bio pozitivan na koronavirus.

Protivnik tada je trebalo da mu bude Džon Filips.

"Korona me sprečila da se borim u čuvenoj O2 Areni u Londonu u martu, što mi je bila ogromna želja. A zatim i na žalost dogodilo se da sam na nekoliko dana pre polaska na put u Abu Dabi saznao da je moje zdravstveno stanje narušeno i da imam koronu. Bili su to teški dani za mene, moj tim, moju porodicu, ali sada je to sve iza nas, noćna mora koju nikada nikome ne bih poželeo. Sada jurim treću sreću i nadam se da će ovaj put biti uz mene i moja pleća, da ću odraditi taj meč protiv Amerikanca i upisati moju prvu UFC pobedu", kaže Todorović.

On je već neko vreme u Abu Dabiju, gde se sprema za duel.

"Kako smo kročili u Abu Dabi naišli smo na veliko gostoprimstvo, na fantastične i rekao bih svemirske uslove za rad i pripremu onoga što sledi u noći šampiona 3. oktobra. Mene čeka novi protivnik, Amerikanac sa nadimkom 'Tarantula' koji ima 34 godine i ogromno iskustvo iza sebe sa 32 meča koja to dokazuju. Imam ogromnu želju, motivaciju, snagu da ovu bitku rešim u svoju korist, da se kući vratim sa još jednom, ali ovaj put najvrednijom pobedom do sada. Mogu reći samo jedno: pobedio sam koronu, pobediću i Tarantulu", kaže Todorović.

Duško je ove godine tri puta imao kompletan trenažni proces, ali bez ijedne borbe…

"Da, trebalo je ostati posvećen i pozitivnog stave i duha, uspeo sam. Nije bilo lako iznova i iznova nalaziti snagu za taj trenažni proces, ali volja me nikada nije napuštala. Debi u UFC oktagonu je posebna borba, prilika koja se ne pruža svaki dan, odnosno retko se pruža nama MMA borcima zato je ona za mene poseban izazov u kome moram da se pokažem i dokažem ukoliko želim u svetsku MMA orbitu, a ja to želim", rekao je Todorović.

Pre ravno godinu dana šampion u srednjoj kategoriji Todorović do UFC ugovora stigao je u najvažnijoj i najtežoj borbi dosadašnje karijere koju je imao u Las Vegasu kada je osvojio "Dana White's Tuesday Night Contender Series".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.