VRATIO SE U PARTIZAN

STRAHINJA JE ZBOG DEBLJINE BATALIO RUKOMET: "Džambo" je bio šampion Evrope, imao 216 kg, a sad opet brani!

Autor Milutin Vujičić

"Kažu mi da sam ja rukometni Darko Miličić...", istakao je nekada najbolji srpski golman koji se vratio rukometu posle dve godine.

Srpski rukometni golman Strahinja Milić (29) bio je jedan od najboljih čuvara mreže na svetu, osvojio je čak i Ligu šampiona sa Vardarom u sezoni 2016/17, a samo godinu dana kasnije iznenada je prestao da se bavi ovim sportom!

Razlog nije povreda, nego kilaža. Prestao je na kratko, a to se odužilo...

"Džambo" je golman koga je nemački gigant Kil doveo kada je imao samo 16 godina, predviđali su mu fantastičnu karijeru, ali svoj potencijal nikada nije ostvario do kraja.

Jeste da je bio šampion Evrope, ali ga je višak kilograma stalno kočio, pa se toliko opustio da je imao u jednom trenutku čak i 216 kilograma. Razlog je naravno što je bio bez treninga kada se rastao sa Vardarom i zbog toga nije mogao da se vrati omiljenom sportu.

Odlučio je da se "dotera" i ponovo igra rukomet pošto je nedavno potpisao ugovor sa Partizan, a nedavno je i nastupio za njih i zabeležio šest odbrana.

Ima čak 70 kilograma više nego u poslednjoj utakmici za Vardar iz 2018. godine, ali ima snagu volje da to ispravi i da ponovo bude među najboljim golmanima sveta. Tada nije imao želje i volje da se dovede u red, a bilo je i drugih problema van terena.

"Nisam bio mentalno jak. Pokušavam da se vratim sportu i krećem od nule u Partizanu. Kada sam prestao da igram - rukomet me više nije zanimo…", požalio se "Džambo" u intervjuu za TV Partizan.

Izvor: MN Press

"Bilo je kao da nikada nisam igrao. Ne znam šta mi se dogodilo. Zadnje dve godine u Vardaru mrzeo sam ići na treninge i nije mi se dalo igrati'', dodao je srpski golman koji je sa devet godina stigao u Partizan, a u njemu je proslavio tek 16. rođendan i krenuo u pečalbu.

Bio je u Kilu, potom se opet vratio u crno-bele, a onda od 2012. do 2018. godine nosio boje Vardara sa kojim je osvojio tačno 15 trofeja.

"Moram prvo sebe da sredim da budem u sjaju kakvim me zna rukometni svet".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.