Ostali sportovi

DOBIO ŠUMAHEROVU KACIGU, DA LI JE SADA VEĆI?: Mihael ili Luis, ko je večni "Broj 1" (ANKETA)

Autor Mladen Šolak

Britanac je stigao Nemca i uskoro će ga prestići. Da li je postao i najveći vozač Formule 1 ikad?

Britanac Luis Hamilton (35), šestostruki šampion sveta, ostvario je u nedelju istorijsku pobedu.

Na stazi u Nirburgu, on je u Mercedesu 91. put u karijeri završio na najvišem postolju i tako izjednačio rekord slavnog Mihaela Šumahera u broju pobeda.

U to ime, posle meča je od Šumaherovog sina Mika (21) dobio kacigu njegovog oca, koji je u teškom stanju od kada je doživeo nesreću na skijanju pre sedam godina.

"Gledajući njegovu dominaciju, mislim da niko, a posebno ja, nije mogao ni da zamisli da će prići blizu Mihaelu kada su u pitanju njegovi rekordi. Zato je ovo neverovatna čast i biće potrebno da prođe vreme da bih se navikao"

"Kada sam bio klinac, birao sam njega na video igrici", dodao je on.

Hamilton je rekao da ljudi ne shvataju koliko je teško ostvariti 91 pobedu.

"Ta cifra je stvarno ogromna i kada deluje predaleko ljudima je verovatno teško da potpuno shvate koliko mu je bilo teško da dođe do te 91 pobede. Iz vikenda u vikend i iz godine u godinu morate da ostanete u fizičkoj formi, da budete precizni. Sada shvatam to više nego ikad", dodao je on.

Hamilton je na dobrom putu da stigne i Šumaherov rekord u broju osvojenih titula, kojih Nemac u svojoj kolekciji ima sedam. Britanac je na šest, ali ima veliku šansu da ove godine osvoji treću u nizu i da se na toij listi izjednači sa legendarim Nemcem.

Šest trka pre kraja, Hamilton ima 230 osvojenih bodova, dok je Valteri Botas drugi sa 161. Stvari su sasvim jasne.

Dakle, izvesno je da će Britanac ove godine definitivno stati uz rame Šumaheru. Međutim, da li je tako? Glasajte u MONDO anketi.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.