ŠTETA!

KARABATIĆ VIŠE NIKADA U DRESU FRANCUSKE: Jedan od najboljih ikada teže povređen!

Autor Milutin Vujičić

Svetsko prvenstvo 2021. godine u Egiptu biće prvo veliko takmičenje još od 2002. na kojem nećemo gledati Nikolu Karabatića. Ujedno, to verovatno znači da više neće nositi dres Francuske.

Izvor: MN Press

Loše vesti stižu iz Pariza!

Jedan od najboljih rukometaša u istoriji ovog sporta Nikola Karabatić pokidao je ligament desnog kolena. Karabatić će uskoro na operaciju, nakon čega ga čeka oporavak i pauza od nekoliko meseci, potvrdio je njegov klub Pari sen Žermen.

To znači da će legenda francuskog i svetskog rukometa, propustiti Svetsko prvenstvo koje će se održati u januaru naredne godine u Egiptu.

Naravno, pod uslovom da se situacija ne iskomplikuje zbog pandemije korona virusa.

Svetsko prvenstvo u Egiptu tako će biti prvo veliko takmičenje još od 2002. godine na kojem nećemo gledati Nikolu Karabatića.

Ovaj rođeni Nišlija debitovao je za reprezentaciju Francuske 2002. godine, a od tada do danas osvojio je sve što se osvojiti može na klupskom i reprezentativnom nivou.

Sa reprezentacijom Francuske na prvom velikom takmičenju, Svetskom prvenstvu 2003. u Portugalu osvojio je bronzu, što je bio tek uvod u veliku žetvu medalja u naredne dve decenije.

Četiri puta osvajao je titulu svetskog prvaka sa "trikolorima“, tri puta bio je evropski prvak, dva puta okitio se olimpijskim zlatom i na ukupno 22 velika takmičenja osvojio još pregršt srebrnih i bronzanih medalja.

Nakon 18 godina služenja reprezentaciji Karabatić će zbog propustiti Svetsko prvenstvo 2021. u Egiptu, što je verovatno i trebao biti njegov oproštaj od "galskih petlova“.

(MONDO.BA)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.