prava poslastica!

ČEKA NAS NAJVEĆA MMA BORBA SVIH VREMENA? Okršaj Habiba i Džastina privlači ogromnu pažnju

Autor Pavle Knežević

Jako zanimljiv duel, ceo svet jedva čeka noć subotu na nedelju

Približava se vikend i toliko dugo čekana borba između šampiona i MMA senzacije Habiba Nurmagomedova i njegovog izazivača, privremenog nosioca pojasa, sjajnog Džastina Gejdžija.

Habib ima svih 28 pobeda u profesionalnoj MMA karijeri, uključujući i 12 u UFC-u, dok Gejdži ima 22 pobede i dva poraza. Ali, nije to razlog zašto ova borba privlači toliko pažnje, već je to sukob stilova!

Možemo dati sebi slobodu da kažemo da će ovo biti susret dvojice protivnika koji su najbolji u dve različite discipline: parter i stend-ap.

Habib je proveo život trenirajući rvanje, sambo i džudo i deluje stvarno nepobedivo u parteru, dok je Gejdži sjajan u razmeni udarca, možda i najbolji u UFC-u, a ima i odličnu odbranu od prelaska u parter. Naravno, šampion takođe ima sjajnu odbranu kad je u pitanju stend-ap.

Ko god je gledao Nurmagomedova, zna da on deluje kao sila prirode u oktagonu, ali je Gejdži oduševio u poslednjim borbama, pogotovo kad je razbio takođe odličnog Tonija Fergusona sjajnim udarcem, pokazavši vrhunski osećaj za tajming i snagu udarca.

Ova borba će se svesti na tehniku i borbenu inteligenciju. Obe te stvari su na strani šampiona, ali ako ga Gejdži potkači u ranim rundama ili ponovo podigne svoj nastup na viši nivo – svašta je moguće.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Sve to zna i publika, a narudžbine da se kupi borba da se gleda idu kao lude.

"Kupuje se masovno PPV i da, tačno je, sve ide ka tome da ćemo oboriti rekord Habiba i Konora Mekgregora", rekao je prvi čovek UFC-a Dejna Vajt.

Te 2018. čak 2,4 miliona ljudi širom sveta platilo je da gleda tu borbu. Naravno, trendovi pre borbe nisu isto kao i konačna kupovina, ali Vajt je za sada prilično samopouzdan.

Čisto da se zna, kad se 2,4 miliona puta da 65 dolara, to je 156 miliona samo od plati-pa-gledaj (pay per view), tako da to donosi mnogo novca.

Habib je uveren u pobedu i već je najavio da kao sledećeg u oktagonu želi penzionisanu legendu Žorža Sen Pjera, ali to je za sada u magli, iako interesovanje postoji.

"Zainteresovan sam da pričamo o tome. Ali, samo zato što Habib nešto želi, to ne znači da ta borba može da se napravi. Mislim, postoji toliko mnogo stvari koje treba da se poklope da bi do toga došlo", rekao je Vajt.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.