Ostali sportovi

SRBIJA BEZ LIGE ŠAMPIONA, SVA TRI PREDSTAVNIKA U ISTOM TAKMIČENJU: Izvučene su i grupe, poznati svi rivali!

Autor Mladen Šolak

Srpski vaterpolo neće imati tim u elitnom rangu, ali će imati tri u drugom po snazi takmičenju. Svi su saznali rivale.

Izvor: MN Press

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca sjajno su igrali na kvalifikacionom turniru Lige šampiona u Budimpešti prošlog vikenda, ali su u utakmici odluke ipak morali da pruže ruku boljem - favorizovanoj Breši (9:13).

S obzirom na to, srpski vaterpolo ni ove sezone neće imati predstavnika u najjačem evro-takmičenju, ali će imati tri kluba u dodatno osnaženom Kupu Evrope.

Osim Radničkog, u tom takmičenju našu zemlju će predstavljati i Novi Beograd i Crvena zvezda.

Sva tri predstavnika saznala su imena rivala protiv kojih će igrati u kvalifikacionoj rundi od 4. do 6. decembra, kada će ta faza biti odigrana u osam gradova.

U takmičenju učestvuje čak osam bivših šampiona Evrope, a među njima je i Zvezda, koja će igrati u grupi sa mađarskim OSC-om, francuskim Nojzijem i slovenačkim Triglavom, koji će biti organizator decembarskog turnira te grupe.

U istom periodu, Novi Beograd će na svom bazenu 11. april ugostiti Sintez iz Kazanja i Oradeu iz Rumunije. Biće to jedina grupa sa tri tima i "na papiru" izuzetno jaka.

Radnički iz Kragujevca, koji je u Mađarskoj oduševio sve ljubitelje vaterpola, boriće se za plasman u Savoni protiv istoimenog domaćina, kao i protiv nemačkog Potsdama i španskog tima Mediterani.

Po dve najbolje plasirane ekipe iz svake od osam grupa plasiraće se u narednu rundu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.