Idu na najveće trofeje!

VUJASINOVIĆ, ŠOŠTAR I ĆIRIĆ PONOVO NA ISTOM ZADATKU: Legende opet zajedno jure na trofeje!

Autor Nikola Lalović

VK Novi Beograd je napravio sjajnu ekipu.

Izvor: MN Press

Vaterpolo klub Novi Beograd je na konferenciji za medije predstavio kompletan stručni štab, a takođe je bilo i govora o planovima kluba za buduću sezonu.

Naš proslavljeni vaterpolo reprezentativac Aleksandar Šoštarnovi je sportski direktor VK Novi Beograd.

"Zadovoljstvo mi je što sam u klubu VK Novi Beograd. Došao sam na poziv Aleksandra Šapića jer mislim da je ovo sredina koja ima dobru perspektivu. Uslovi u kojima trenira VK Novi Beograd su jako dobri, a mislim da su nam u Srbiji potrebni vaterpolo centri. Pojavili su se Kragujevac i Šabac, što itekako dopriosi srpskom vaterpolu. Kada je su pitanju Vladimir Vujasinović i Aleksandar Ćirić, mislim da na njih nema potrebe trošiti reči. Imao sam prilike sa njima da sarađujem i kao igrač, i nakon toga u drugim klubovima, i sve ono što treba da bude pokriveno, od mlađih kategorija pa do seniorskih, njihovim prisustvom u klubu je izvesno", rekao je sportski direktor VK Novi Beograd Aleksandar Šoštar.

Šef stručnog štaba Vladimir Vujasinović podsetio je da je VK Novi Beograd oformio prvi tim koji konkuriše, kako za domaće trofeje, tako i za takmičenja na evropskoj sceni.

"Uskoro nas na bazenu 11.april očekuje i organizacija Evrokupa, i ponosni smo što ćemo predstavljati srpski vaterpolo i na evropskoj sceni. Osnovni klupski cilj je da formiramo jednu izuzetnu vaterpolo školu koja će, nadamo se, u bliskoj budućnosti stvarati vrhunske vaterpolo asove", rekao je Vujasinović.

Aleksandar Ćirić, pomoćni trener kluba, očekuje da će doprineti razvoju cele ekipe.

"Za mene je ovo lepa prilika da radim kao trener u VK Novi Beograd, ekipi želim svu sreću u budućnosti i nadam se da ćemo zajedno napraviti dobar rezultatat", sumirao je Aleksandar Ćirić.

VK Novi Beograd sa ponosom može da se pohvali činjenicom da u svojim redovima ima najviše reprezentativaca, na čelu sa jednim od najvećih svetskih trenera Vladimirom Vujasinovićem, kao i sportskim direktorom Aleksandrom Šoštarom.

Ove sezone VK Novi Beograd je prvi put u istoriji u prilici da se bori za titulu prvaka Srbije, a biće i domaćin LEN kupa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.