njegova se sluša

TAJSON BI MOGAO DA SE BORI ZA TITULU: Reč Velikog Džordža se poštuje, da li se slažete? (ANKETA)

Autor Pavle Knežević

Tajson ima 54, ali svima je zagolicao maštu borbom protiv Džonsa

Izvor: Printscreen/YouTube

Svima nam je jako prijao Majk Tajson u ringu, svi se slažu da je potreban boksu, makar i oko borilišta, ali ima i onih koji misle da bi mogao da se bori za titulu sa aktuelnim borcima.

Među takvima su uglavnom površni ljubitelji boksa, mada sada stižu i glasovi koje treba saslušati. Jedan od njih je bivši šampion, član kuće slavnih Džordž Forman, najstariji šampion u teškoj kategoriji. On je pojas na povratku osvojio sa 45 godina, ali veruje da bi Tajson mogao da obori taj rekord.

"Veliki Džordž" je glas koji se poštuje, a on kaže:

"Ako bude u formi kakvoj je sada i povrati tajming, a sve ostalo se složi kako treba, mogao bi da se bori za titulu. Ako bude vođen ispravno, šampion, pravi šampion će doći do njega. A ako dođe pravi, Tajson može da ga nokautira", rekao je Forman.

Tajson je izgledao zaista dobro, bio je u formi, delovao je moćno, iako mu je protivnik bio 51-godišnji Roj Džons džunior. Taj egzibicioni meč završen je nerešeno, iako nije bilo zvaničnog bodovanja.

"Tajson je delovao sjajno, stvarno sjajno. A Roj Džons je morao da iskoristi svaki trik da izbegne nokaut. Nisam mogao da verujem šta gledam. A to je samo egzibicija. Zamislite samo da je Tajson bio aktivan u poslednje dve godine? Sigurno bi bio kandidat za titulu prvaka sveta sa 54-55 godina", rekao je Forman.

Džordž je bio deo velike trojke teške kategorije koja je sedamdesetih godina prošlog veka podigla popularnost ovog sporta na još viši nivo. On, Muhamed Ali i Džo Frejzer pružili su svetu mnoge nezaboravne borbe.

Forman je pored toga ušao u istoriju kada je 1994. godine, sa 45, nokautirao tadašnjeg šampiona Majkla Murera, 26, u 10. rundi i osvojio WBA, IBF i naslednu titulu prvaka sveta.

Šta vi mislite?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Srećom, Tajson je posle meča rekao da ga ne zanima borba za titule, već da je humanitarni rad mnogo važniji. I ruku na srce, ne bi prošao doping test.

Tagovi