Naša srebrna devojka

SRPKINJA JE VICEŠAMPIONKA EVROPE, ALI NE IDE NA OLIMPIJSKE IGRE: Staša jedva čeka da se ponovo penje na vrh!

Autor Tamara Ranković

Staša je okačila medalju oko vrata, ali i dalje žali za Olimpijskim igrama.

STASA GEJO, Srbija, za vreme penjanja na Svetskom prvenstvu u klajmbingu u disciplini bolding, u Olympia World Innsbruck. Insbruk, 14.09.2018. Foto: MN press / uu
Izvor: MN Press

Falilo je malo da srpsku reprezentativku u penjanju gledamo na Olimpijskim igrama, ali srebrna medaljanije bila dovoljna za prestižno mesto u Tokiju.

Staša Gejo srećna je nakon uspeha na Evropskom prvenstvu u Moskvi, ali sanja drugo prestižno takmičenje.

 "Iako je ostao “gorko-sladak ukus” nakon Moskve, dokazala sam sebi da je uloženi rad u prethodnom periodu itekako vredeo i sve se vratilo osvajanjem medalja" rekla je Gejo.

Nema vremena za žalom, sa tim se slaže i naša Staša koja se sada fokusira na novu sezonu.

"Jako mi žao što neću putovati u Tokio, ali to je i splet nepredvidivih okolnosti, pravila takmičenja, rezultata drugih takmičarki koje čak i nisu bile moje direktne rivalke. Nastupala sam među prvima, pa kraju ništa nije bilo u mojim rukama i sve je zavisilo od drugih takmičarki. Nemam mnogo vremena da žalim, jedva čekam novu sezonu i početak novog olimpijskog ciklusa", istakla je srpska reprezentativka.

Staša je navela i da će se potruditi da se poboljša u bolder disciplini i da se nada Olimpijskim igrama 2024. godine.

"Sledeće godine ću se više posvetiti bolderu, što zbog moje lične satisfakcije, što zbog toga da bih napredovala u disciplini koja je moje najjače oružije. Radiću takođe i na fizičkoj spremi jer će na OI u Parizu u konkurenciji ostati bolder i težinska disciplina, dok će brzinska disciplina postati zasebna i nadam se da ću već prvom prilikom ostvariti normu za Pariz 2024. godine." zaključila je Gejo.