Uživo

NESTVARNA POBEDA SRBIJE, PALE SU SVETSKE ŠAMPIONKE: Suze Andree Lekić i hrabrost koja je donela neviđeni preokret!

Spektakularan uspeh naše reprezentacije na početku turnira!

Izvor: MN Press

Kakav smo meč videli na otvaranju Evropskog prvenstva u rukometu kada je naša reprezentacija u pitanju! Srbija je pobedila Holandiju 29:25, u prvom meču u grupi pao je najteži mogući rival, pobeđene su šampionke sveta. 

Nije delovalo da će biti tako pošto je Holandija dominirala u prvom poluvremenu, a naš tim je u finišu prvog dela igre ostao bez Andree Lekićposle užasne povrede koju je doživela nekadašnja najbolja rukometašica sveta. 

Ipak u drugom poluvremenu selektor Ljubomir Obradović je odlučio da zaigra na sve ili ništa i konstantno je Srbija igrala bez golmana kada je bila u napadu. Sa dva pivota dobili smo mnogo više prostora za kretnje i otvaranja, a prednost Holandije je počela da se topi. Hrabrost se itekako isplatila i našem iskusnom selektoru i sjajnim rukometašicama. 

Stigla je Srbija na -3, a onda je selektor Holandije presekao našu seriju tajmautom i sa dva brza gola svetske šampionke su opet uspele da se odlepe, ali nije im bilo spasa! 

Predvođene kapitenkom Katarinom Krpež-Šlezak koja je do vrha napunila holandsku mrežu sa 12 golova, kao i perfektnom Jovanom Risović koja je konstatno "skidala" zicere protivnicama, Srbija je jurišala ka pobedi! 

Na 22:22 su naše devojke stigle do izjednačenja i od tada nije bilo povratka za favorizovane Holanđanke. Došla je Srbija do prednosti koja je do kraja samo rasla, da bi na kraju ovo bio prilično ubedljiv trijumf sa četiri gola razlike. 

Sada naše devojke moraju da se odmore i saberu utiske, jer nema vremena za opuštanje. Sledeći meč je već u nedelju od 16 časova kada se sastajemo sa Mađarskom. 

HOLANDIJA: Vester 15 odbrana, Dujindam – Abinj 4, Smets 2, Kramer, Van der Heijden 4, Snelder 5, Malestein 2, Smits 1, Dulfer 1, Freriks, Hušer 2, van Vetering 2, Niser 2, Van der Vlit

SRBIJA: Tomašević 1+1 odbrana, Risović 14 odbrana – Krpež 12, Janjušević 3, Pop-Lazić 1, Lekić 2, Trifunović, Nikolić 2, Lavko 2, Liščević 2, Stoiljković 2, Radosavljević 2, Radojević, Agbaba, Jovović

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

22:03

LJUDI, KAKVA POBEDA!

Pale su svetske šampionke, ova Srbija ima potencijal za veliki rezultat. Bravo devojke!

22:02

NESTAVARNA POBEDA SRBIJE! 29:25

Kakav gol! Dug napad i na kraju Lavko pogađa! Holanđanke pokušavaj brzo da postignu gol, ali ide ta lopta u aut! 

Srbija ima napad i držimo loptu a Srbija daje gol i ovo je pobeda! Na kraju je rezultat 29:25

21:58

58. minut: Srbija pred pobedom! 26:25

Sedmerac za Holandiju, ali Katarina Tomašević brani to! Bitan napad! Jako bitan!

Krpež greši, ali dolazi lopta do naših rukometašica i sada je 2 gola razlike posle gola Radosavljević. Dug napad Holandije, ali bez realizacije!

Potom velika greška Srbije i na prazan gol daju pogodak Holanđanke. Poklon.Tajmaut Obradovića posle ovoga. 

21:55

56. minut: Lavko za još jedno vođstvo! 25:24

Loš napad Srbije, a dug napad Holandije se završava pogotkom. Sada je nerešeno, na nuli smo nekoliko minuta pred kraj. 

Brani Vester šut Stojiljković, ali odbrana iz golmanskog prostora znači sedmerac! Gol i vodi ponovo Srbija! Prolazi lako Van der Hejden i opet izjednačenje. 

A onda Lavko daje sjajan gol za vođstvo!

21:51

53. minut: Vodimo! 23:22!

Jovana Risović! Još jednom je skinula zicer! Kakva serija! 

Željka Nikolić je imala zicer, ali pravi prestup, Van der Hejden igra nogom, ali to sudije nisu videle. Još jedna odbrana Risović, Radosavljević se baca za loptu i izlazi u aut. 

Lavko uzima loptu Dulfer, a onda tajmaut Ljube Obradovića.

21:49

50. minut: Srbija vodi! 23:22

Dulfer šutira daleko preko gola, a onda Krpež odlično ulazi u sredinu i sada je nerešeno! Kako igra Srbija! 

Nema gola! Jovana Risović ovo fenomenalno brani! Pa ovo je atomski rukomet naših dama! Lavko pogađa, ali se sudi sedmerac! 

21:46

49. minut: Na gol smo od Holandije! 21:22

Van der Hejden ispušta loptu, a onda Katarina Krpež pogađa iz kontre! Serija 5:0 Srbije i sada smo na gol zaostatka! Još jedan tajmaut selektora Holandije!

21:44

47. minut: Srbija je opet u igri! 20:22

Još jedan gol Srbije, a onda promašaj Holandije sa krila. Radosavljević pogađa i sada je -3, Srbija je u igri! 

Risović brani, ali onda Pop-Lazić greši, no ipak Risović opet brani! U sjajnoj je formi naša golmanka! Opet Srbija napada sa 7 rukometašica, bez golmanke i to se isplatilo - Stojiljković daje gol!

21:41

44. minut: Holandija "odsočila" posle tajmauta! 17:22

Smits ne pogađa, prečka spašava naš gol!Sa druge strane Vester opet brani neverovatno, ovo je bio još jedan zicer, ali tajmaut za Holandiju.

Došla je Srbija na -3, ali je posle tajmauta usledila bolja igra Holandije i dva gola iz kontri su donela veliku prednost šampionkama sveta. 

21:36

41. minut: Srbija u naletu! 16:20

Smits daje gol sa krila, ali i kapitenka Srbije postiže pogodak. Dobijamo prednost igračice više, ali opet lopa odbrana.
Ipak napad funkcioniše dosta bolje pa Janjušević daje gol, a onda pogađa i Liščević i sada smo na -4!

21:31

37. minut: Vraćamo se golom Nikolić! 13:18

Peti gol za Katarinu Krpež, ali Melestajn opet pogađa, a opet nema dobre komunikacije sa našim pivotom. Na kraju Željka Nikolić dolazi do lopte i pogađa prvi put!

21:28

34. minut: Holandija u naletu! 10:17

Faul u napadu Srbije na startu, a Huser daje gol za protivnika. Tes Vester brani, gađa na naš prazan gol i srećom promašuje. Sedmerac za naš tim pogađa Lišćević, a potom Melestajn daje prvi gol na današnjpoj utakmici

21:11

Tes Vester je bila nezaustavljiva

21:08

KRAJ POLUVREMENA! Holandija vodi 15:9

Nastavljen je meč i to pogotkom Smits, njenim prvim na ovom meču. Stojiljković je pokušala da lobuje Vester i nije uspela, a onda Holandija traži tajm-aut da dogovori poslednji napad. 

Na kraju ostaje 15:9. 

21:04

Povreda Andree Lekić

Nije moglo gore. Jedna od najboljih rukometašica Srbije Andrea Lekić je povredila ahilovu tetivu i izneta je sa terena. 

Neće je biti na ovom meču, a ni do kraja ovog Evropskog prvenstva. 

21:01

28. minut: Briljantna Vester! 9:14

Konačno dobra lopta na pivota i opet sedmerac. Još jedan gol kapitenke Krpež! 

Opet sjajan pas Holandije na pivota i Snelder to ne promašuje - 14:9. Andrea Lekić šalje loš pas, Lavko igra nogom, ali i Holanđanke prave grešku. Iz naše kontre Radosavljević pogađa Vester. 

20:59

26. minut: Serija Holandije, 8:13

Ušla je Katarina Tomašević i odmah primila gol, a Jelena Lavko sa druge strane ne uspeva da postigne svoj prvi pogodak na meču. 

Stativa spašava Srbiju, ali je lopta kod protivnica. Brani Tomašević, ali ona dolazi do Nuser i opet Holandija postiže gol. Sada je +5.

20:57

24. minut: Andrea Lekić! 8:11

Kakav šut Van der Hejden! Pravo u ugao gola, a onda Vester brani još jedan zicer - opet su pokušale naše rukometašice sa krila, ali nisu uspele da zatresu mrežu. 

Abinj još jednom daje gol i svojim petim golom donosi Holandiji +4. Ali zato Andrea Lekić odgovara pravom bombom!

20:55

22. minut: Drži se Srbija! 5:7

Veliki promašaj Smits u kontri, a onda ne prolazi pas na pivota u našem napadu. Ipak u nastavku Husher dobija isključenje, a Radosavljević daje gol sa krila za 6:8!

Opet loša odbrana našeg tima i Abinj daje još jedan gol. Andrea Lekić smanuje svojim pogotkom. 

20:51

19. minut: Konačno gol sa krila! 5:8

Kontra i pogodak za Snelder, ne izgleda ovo dobro za naš tim. Sada je 7:3, ali Andrea Lekić je iznudila sedmerac. Pogađa Krpež-Šlezak i smanjuje na 7:4. 

Sneldr dobija loptu na pivotu i smešta je u mrežu kroz noge Jovane Risović. Ali Katarina Krpež konačno pogađa sa krila!

20:48

17. minut: Tajmatu Srbije, 3:6

Van der Hejden daje drugi gol na ovom meču i sada Holandija vodi sa tri gola razlike. Kompletna je naša reprezentacija, a selektor Obradović traži tajm-aut. 

20:47

16. minut: Holandija nam beži! 3:5

Trifunović je gurala protivnicu sa obe ruke i moraće napolje dva minuta. Suđen je i sedmerac koji je u gol pretvorila Abinj. Sada se Holandija već pomalo odlepila. 

Faul u napadu Liščević, ali ne uspevaju Holanđanke da pogode prazan gol, promašuje Nuser. Sledi još jeda promašaj Lišćević, 

20:44

13. minut: Loša igra Srbije sa igračicom više! 3:4

Vester brani prvi pokušaj Andree Lekić, a onda baca loš pas u kontru. Ne prolazi pas na 7 metara u našem timu, ali se sudi faul i dva minuta! 

Srbija ima igračicu više i to koristi golom Janjušević! Izjednačenje, ali onda Van der Hejden daje gol sa igračicom manje. 

Jedan konfuzan napad Srbije a Vester brani pokušaj sa krila. 

20:41

10. minut: Jake odbrane! 2:3

Oduzimaju loptu rukometašice Srbije, a onda sudije propuštaju da sude sedmerac za Srbiju. Ređaju se deveterci za naš tim i ovo je pasivan napad. 

Hejden pogađa prečku, ali Snelder dolazi do lopte i iz odbitka donosi prednost svom timu. Lekić vraća do Krpež, ali Vester brani. 

20:38

7. minut: Nerešeno! 2:2

Dufer pravi prekršaj u odbrani Holandije, ali onda je Janušević izblokirana. Risović preseca kontru protivnika, a Janjušević pogađa za 2:2 posle ubacivanja iz drugog plana. 

Uspeva Risović da odbrani još jedan pokušaj Van Vetering sa krila, a Snelder dobija žuti karton posle grubog starta. Potom sledi faul u napadu za Srbiju. 

20:35

5. minut: Holandija preokrenula! 1:2

Trifunović dobija žuti karton, a onda se sudi i sedmerac za Holandiju zbog ulaska u golmanski prostor naših rukometašica. Abinj je realizovala udarac sa sedam metara. 

Lopta ide u aut u našem napadu i sada su Holanđanke opet kompletne, a Abinj opet daje gol za preokret!

20:33

2. minut: Prvi gol na meču! Srbija vodi 1:0!

Prvi napad i promašaj Holanđanki sa krila, ali onda Katarina Krpež-Šlezak pravi faul u napadu. Revanširaju nam se Holanđanke greškom.

Konačno duži napad Srbije, ali je Stojiljković izblokirana. Potom kontra za Srbiju i Liščević promašuje, ali se lopta odbija do Stojiljkovićeve.

Ona je faulirana, suđen je sedmerac za naš tim, a Holandija će biti sa igračem manje! Sa 7 metara je precizna Krpež-Šlezak!

20:30

POČINJE EURO!

Naš tim startuje, a prvi napad je za rukometašice Holandije. Počinjemo!

20:25

Navijači su na tribinama!

Doduše, njih samo 200 je dobilo pristup meču zbog mera predostrožnosti usled pandemije virusa korona. 

Trenutno se intoniraju himne i meč treba da počne svakog trenutka. 

20:22

Timovi su izašli na teren

Obe reprezentacije su na terenu, a pre početka meča pročitajte poruku naše kapitenke Katarine Krpež-Šlezak. 

20:15

Srbija čeka ovaj meč u sjajnom raspoloženju!

Uprkos svim problemima atmosfera u našem timu je sjajna. Pogledajte kako su reprezentativke Srbije dočekale ovaj meč. 

20:05

Ko je prvi protivnik?

Teško da je moglo teže! 

Naš tim se od 20:30 sastaje sa selekcijom Holandije, timom koji trenutno drži svetsko zlato i evropsku bronzu. To obećava fenomenalan meč!

19:58

Dobrodošli!

Uz MONDO pratite sve utakmice naše ženske rukometne reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Danskoj. 

Iz minuta u minut ispratite svaki pogodak na mečevima i budite uz naš tim u pohodu na što bolji plasman.