Idemo po pobedu

SRBIJA ĆE SE BORITI ZA PRVO MESTO U GRUPI - POD JEDNIM USLOVOM: Poraz od Mađarica možda neće boleti!

Autor Dušan Ninković

Rasplet grupne faze bi mogao da bude veoma zanimljiv.

Izvor: MN Press

Srbija će u trećem kolu grupne faze imati šansu za prvo mesto u grupi, ali...

Potrebno je da se dogodi samo jedna sitnica, a to je da Holandija, aktuelni svetski šampion, u poslednjem kolu pobedi Mađarsku, ekipu koja je na početku takmičenja proglašavana za najslabiji tim u grupi.

Koliko je velika bila jučerašnja pobeda nad Holandijom srpski rukomet bi mogao da sazna tek nakon trećeg kola grupne faze. Ako se poklope rezultati, Srbija bi mogla da prenese maksimalna četiri boda u narednu fazu, pa da ujedno postane i jedan od najvećih kandidata za završnicu turnira.

Bez obzira na to što je Hrvatska pobedila Holandiju, Srbija će imati priliku da bude prva.

Potrebno je da naš nacionalni tim u poslednjem kolu savlada Hrvatsku, velikog konkurenta za plasman u narednu fazu, a da Holandija u istoj rundi bude bolja od Mađarske.

Tako u našoj grupi ne bi bilo nijednog neporaženog tima, a Srbija bi imala pobede nad Holandijom i Hrvatskom, ekipama koje bi prošle dalje sa pozicija dva i tri. Ispala bi Mađarska, reprezentacija koja je savladala Srbiju.

Pobeda Hrvatica nad Holanđankama nije previše bitna srpskim rukometašicama i da je mnogo važnije ostvariti pobedu u poslednjoj rundi, uz trijumf Holanđanki. Kakav bi to bio rezultat, bez jedne od najboljih igračica našeg tima...

Utakmica Srbija - Hrvatska će se igrati u utorak od 18:15, dok će meč Holandija i Mađarske početi u 20:30.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.