Oprostićemo...

NAJLEPŠA RUKOMETAŠICA SVETA JE POBEDILA SRBIJU: Igra za Mađarsku i dala nam je šest golova!

Autor Dušan Ninković

Kažu da je ona među najlepšim aktivnim sportistkinjama.

Izvor: Instagram/lukacsviki/printscreen

Svašta se nakupilo u reprezentaciji Srbije. Povrede, umor, izolacija zbog korona virusa,... Devojke nisu mogle ni da treniraju, igrale su utakmicu protiv Mađarske samo dan nakon Holandije. I poražene su.

Jedna od najboljih igračica Mađarske, devojka koja je svojim golovima itekako zaslužna za trijumf severnih komšinica ujedno je i najlepša rukometašica sveta!

Reč je o Viktoriji Lukač, devojci koja ima 25 godina i koja se u mnogim anketama proglašava za najlepšu devojku svog sporta. Trenutno nastupa za Đer, nakon što je u karijeri igrala za Spartak iz Budimpešte, Ferencvaroš i Šiofok, gde je bila na pozajmici.

On je od 2014. godine reprezentativka Mađarske, a u pobedi nad Srbijom je postigla čak šest pogodaka. Bila je drugi najbolji strelac svog tima, a zanimljivo je i da je imala čak 75% uspešnosti, pošto je šutirala ukupno osam puta ka našem golu.

Viktorija Lukač igra na poziciji desnog krila i u dosadašnjem toku prvenstva, na prva dva meča, je postigla osam golova za svoju reprezentaciju. Protiv Hrvatske je imala polovičan učinak (2/4), ali je već sada jasno da je jedna od najvećih uzdanica Mađarske na prvenstvu.

I u narednom kolu grupne faze pratićemo igre Viktorije Lukač, jer nam je veoma bitan ishod meča između njene Mađarske i Holandije koju smo pobedili u prvom kolu.

Ukoliko pobedi Hrvatsku u trećoj rundi, Srbija će u tom meču navijati za Holandiju, kako bi u narednu fazu prenela maksimalan broj bodova. Ali, malo ćemo navijati i za Viktoriju?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.