Sve im odbrani!

SRBIJA ĆE NAVIJATI ZA PRELEPU HOLANĐANKU: Idemo na pobedu protiv Hrvatske, ali navijamo za njene odbrane!

Autor Dušan Ninković

Potrebno nam je da, uz pobedu Srbije, slavi i Holandija.

Izvor: Instagram/tessiewester/printscreen

Ako Srbija pobedi Hrvatsku, a Holandija savlada Mađarsku, reprezentativke naše zemlje će biti prve u grupii u drugu fazu takmičenja preneti maksimalan broj bodova. Ujedno, Srbija bi tako postala i kandidat za samu završnicu turnira.

Da bi se do toga došlo, pored sjajne partije devojaka Ljubomira Obradovića potrebna nam je i dobra partija Tes Vester, jedne od najlepših rukometašica sveta.

Golman reprezentacije Holandije je plavokosa Tes koja je u prva dva kola bila jedna od najboljih u svom nacionalnom timu, ali aktuelne svetske šampionke i pored toga imaju dva neuspeha. Zato večeras moraju na pobedu, kako bi prošle u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Podsećamo, Srbija je upravo protiv Holandije napravila spektakularan preokret u prvoj rundi i stigla do neverovatno važnih bodova.

Tes, ili Tesi, kako sebe zove na Instagramu, ima 27 godina i već osam godina je deo seniorske reprezentacije Holandije. Sa nacionalnim timom je već igrala i osvajala velika takmičenja, pa bi ispadanje u ovako ranoj fazi bio neuspeh.

Navijači Holandije bi tugovali zbog ispadanja svoje reprezentacije, ali bi nezadovoljni bili i svi ostali gledaoci Evropskog prvenstva u rukometu jer bi to značilo da Vester ne bi gledali među stativama u završnici takmičenja. Bila bi to šteta jer je Tes bez dileme jedna od najlepših devojaka u ovom sportu.

Na svetskim prvenstvima Holandija sa Vester u sastavu ima zlato, srebro i bronzu, na kontinentalnim takmičenjima ''samo'' srebro i bronzu, dok su prethodne Olimpijske igre završili na četvrtoj poziciji.

Pored reprezentativne karijere, Tes Vester ima značajnu ulogu i u klupskom rukometu. Počela je u Amsterdamu, preselila se u Emen, a zatim u Nemačku, gde je branila boje Oldenburga i Betighejma. Konačno, 2018. godine se skrasila u Danskoj, kada je potpisala za veoma ambiciozni Odense.

Zanimljivo, od januara ove godine za fudbalsku sekciju tog kluba igra i njen dugogodišnji dečko, Holanđanin Mart Lider, napadač koji je kada mu je prethodni ugovor istekao odlučio da se pridruži Tes u klubu.

Mart je čest gost na rukoemtnim utakmicama i najveći je navijače prelepe Vester, ali ga trenutna situacija sprečava da gleda utakmice na Evropskom prvenstvu. Možda njoj upravo ta podrška nedostaje, a itekako će joj biti potrebna pomoć protiv ubojitog krila Mađarske, još jedne lepotice, Lukač Viktorije.

Koja je od dve rukometašice lepša?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.