BRAVO!

IRANAC POSTAO SRBIN I POKORIO EVROPU: Zlatna medalja za našeg Mahdija, a sve zbog jedne Tanje!

Autor Milutin Vujičić

Zapamtite ime Mahdi Hodabahši...

Izvor: Promo/Instagram/OKS Srbije

Veliki uspeh - zlatna medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu u tekvondou za seniore, a doneo ju je fantastični Mahdi Hodabahši.

U pitanju je Iranac koji je dobio srpsko državljastvo i počeo da nastupa pod našom zastavom. Mahdi je nedavno postao član srpske tekvondo reprezentacije, a sve zbog ljubavi prema našoj nekadašnjoj tekvondistkinji Tanji Tanacković.

Njih dvoje su vezu krunisali brakom, a Mahdi Hodabašhi je zbog nje čak i promenio državljstvo. Do sada je donosio medalje Iranu, a sada je doneo i zlatnu medalju, i to evropsku, reprezentaciji Srbije.

Olimpijski komitet Srbije čestitao mu je na ovom fantastičnom uspehu, kao i ministar Vanja Udovičić.

Hodabašhi je pobedio u kategoriji do 80 kilograma na EP u Sarajevu.

Osim njega medaljom, i to srebrno, okitio se i mladi Novak Stanić u kategoriji do 58 kilograma.

"Posle 22 godine himna i zastava Srbije su na evropskom tronu tekvondoa u muškoj seniorskoj konkurenciji i od srca čestitam sjajnom Mahdiju Hodabahšiju i Novaku Staniću na osvojenoj zlatnoj i srebrnoj medalji. Hvala vam šampioni za ovaj veliki povratak Srbije i na evropski tron u tekvondu u muškoj konkurenciji, siguran sam da je ovo početak sjajnog pobedničkog niza i da ćete nas još mnogo puta obradovati!", piše u čestitki ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.