Odlučeno je

VEČITI DERBI ZA NOVU GODINU: Žreb je odlučio, poznat put ka PRVOM TROFEJU u sezoni!

Autor Mladen Šolak

Poznato je kako će izgledati borba za pehar u poslednjim danima 2020. godine

Izvor: MN Press

Žrebom u "Kući vaterpola" je odlučeno – polufinalni parovi Kupa Srbije biće Partizan – Crvena zvezda i Radnički Kragujevac – Novi Beograd.

Mečevi će biti odigrani 28. decembra, a dan kasnije će biti odigrano finale, a još nije određeno ko će biti domaćin završnog turnira.

Iako je onima koji ne prate pomno domaći vaterpolo svakako zvučniji polufinalni par "večitih", jasno je da su favoriti na drugoj strani "kostura", gde su branilac trofeja Radnički i ambiciozni Novi Beograd, na čijoj klupi sedi Vladimir Vujasinović i za koga igra jedan od najboljih igrača Evrope, Miloš Ćuk.

Kada su u pitanju Partizan i Crvena zvezda, oni su ove sezone odigrali "večiti" derbi i crveno-beli su pobedili jako mlad sastav crno-belih, koji je trener Miloš Korolija sa saradnicima na brzinu okupio uoči starta posle turbulentnog leta u klubu.

Za razliku od crno-belih, ostali učesnici završnice predstavljaju Srbiju ove sezone u Evropi i sva tri su u decembru izborili plasman plasman u osminu finala Evro kupa. Crvena zvezda je izborila plasman na turniru u Kranju, Radnički je igrao grupu u Savoni, a Novi Beograd je bio domaćin na svom bazenu, "Vlaho Bata Orlić".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.