Bile su iznenađenje...

FRANCUSKA PREGAZILA HRVATSKU: Srpska snajka i saigračice u finalu Evropskog prvenstva!

Autor Dušan Ninković

Ubedljiva pobeda za kraj bajke hrvatskih igračica.

Boriće se za bronzu, iako to nisu mogle ni da zamisle pred početak turnira. Reprezentacija Hrvatske je najprijatnije iznenađenje turnira, ali do finala nisu mogle!

Rukometašice Francuske su ih bukvalno pregazile u polufinalnom meču, upisavši pobedu rezultatom 30:19!

Meč je počeo dobro po Hrvatsku, koja je prvih nekoliko minuta uspevala da dođe do prednost, ali je onda pao mrak! Čak 20 minuta su igrale bez ikakve ideje, tokom tog perioda su dale samo dva gola, a Francuska je pronašla svoju igru. Serijom 12:2 Francuskinje su stigle do ubedljive prednosti i pre poluvremena.

Jedna od ključnih igračica u tom trenutku bila je i Siraba Dembele-Pavlović, srpska snajka kako se to popularno kaže. Reprezentativka Francuske, koja je sjajno trčala kontre i meč završila sa tri pogotka, udata je za nekadašnjeg fudbalskog golmana Igora.

Iako je Hrvatska zaigrala bolje u drugih pola sata meča, razlika od 15:5 sa poluvremena nije mogla da se stigne. Bilo je previše da nadoknade takav gubitak, pa će se sasvim zasluženo Francuska boriti za titulu šampiona Evrope i to sa Norveškom koja je bila bolja od Danske (27:24).

Podsećamo, reprezentacija Hrvatske je bila u istoj grupi sa Srbijom, a upravo nas je taj poraz koštao prolaska u narednu fazu takmičenja!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.